• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (SP): Sve oči u Milorada Čavića

Na 12. Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje će od 11. do 14. decembra biti održano u Rijeci, učestvovaće i 12 takmičara iz Srbije.

 PLIVANJE (SP): Sve oči u Milorada Čavića  Izvor: MONDO

Srbiju će predstavljati Milorad Čavić, Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Radovan Siljevski, Miroslava Najdanovski, Nađa Higl, Milica Ostojić, Boris Stojanović, Danijela Đikanović, Marica Stražmešter, Andrea Basaraba i Anđelka Petrović.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrpskog prvenstva, organizatori očekuju 530 plivača iz 40 evropskih zemalja, kompleti ulaznica za sva četiri dana su rasprodati, a još se mogu naći pojedinačne ulaznice.

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić u Rijeku stiže iz Italije, gdje je obavio završne pripreme zbog toga što u Beogradu osim bazena na Banjici ne radi ni jedan zatvoreni bazen.

Čavić je novinarima rekao kako "ima osjećaj da mu nedostaje još mjesec dana treninga jer se zasluženo odmarao poslije Olimpijskih igara u Pekingu" i dodao da mu je "EP u Rijeci prolazna stanica za Svjetsko prvenstvo, koje je na programu 2010. godine".

Završnu provjeru forme srpski plivači imali su takmičenju "Kup Zrenjanina 2008 - Memorijal Miloš Popov" na kojem su u 25-metarskom bazenu oboreni rekordi na 50 metara delfin u muškoj i ženskoj konkurenciji i na 50 metara prsnim stilom za muškarce.

Novi rekorderi su Ivan Lenđer, Čaba Silađi i Danijela Đikanović, koja je u trci na 50 metara delfin ostvarila vrijeme od 27.08 sekundi, a pobijedila je i u trci na 50 metara leđno.

Ivan Lenđer je 50 metara delfin isplivao za 23.84 sekundi, čime je za sedam stotinki popravio sopstveni juniorski rekord, dok je Čaba Silađi 50 metara prsno preplivao za 27.82 sekunde i popravio svoj rekord za 12 stotinki sekunde.

Ubjedljive pobjede na tom takmičenju ostvarilili su i ostali reprezentativci Srbije - Miroslava Najdanovski na 50 metara slobodno, Nađa Higl na 50 metara prsno, Milica Ostojić na 200 metara slobodno i Boris Stojanović na 50m slobodno.

Prije toga, najviše uspjeha na međunarodnom mitingu Mladosti u Zagrebu imali su Radovan Siljevski, Miroslava Najdanovski, Milica Ostojić i Ivan Lenđer.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC