• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilijams ostaje u Formuli 1

Portparol Vilijamsa tvrdi da je tim u boljem finansijskom položaju nego prošlih godina i da je obezbijedio 90 odsto budžeta za 2009.

 Vilijams ostaje u Formuli 1 Izvor: MONDO

Globalna finansijska kriza, koja je ekipu Honde primorala da prošle nedelje objavi odluku o povlačenju iz Formule 1, neće ugroziti opstanak ekipe Vilijamsa, saopštio je njen portparol.

"U potpunosti smo posvećeni takmičenju. Za razliku od mnogih naših konkurenata, koji se nalaze u vlasništvu proizvođača automobila, mi postojimo samo da bismo se trkali".

Vilijams je najveći nezavisni tim u F1 i jedan od rijetkih koji nisu makar pod djelimičnim patronatom proizvođača drumskih vozila (BMW, Honda, Tojota, Reno, Mercedes...)

Engleska ekipa kupuje motore od Tojote, a poslednjih godina nema puno uspjeha na stazi. Vilijams je poslednju gran pri pobjedu proslavio prije četiri godine!

Mnogi bi pomislili da će takvom timu biti teško da u aktuelnoj krizi pronađe sponzore, ali portparol Vilijamsa tvrdi da se ekipa nalazi u boljem finansijskom položaju nego prošle ili pretprošle godine.

"Obezbijedili smo 90 odsto budžeta za narednu sezonu. Učestvujemo u šampionatu F1 već tri decenije, prošli smo uspone i padove i planiramo da ostanemo najmanje još 30 godina".

Izvršni direktor Vilijamsa Adam Par dodao je da bi elitno takmičenje u bliskoj budućnosti moglo da čini samo sedam ili osam timova, sa po tri, umjesto sadašnja dva bolida.

Vilijams je potvrdio da će i naredne sezone za volanom sjediti Niko Rozberg i Kazuki Nakađima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC