• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinčić: EHF, izvini

Prvi stručnjak ženske reprezentacije Srbije se izvino evropskoj rukometnoj fenederaciji i srpskom Savezu na optužbama upućenim u afektu.

 Dinčić: EHF, izvini Izvor: MONDO

Selektor rukometašica Srbije, Časlav Dinčić, poslije poraza od Makedonije u trećem, poslednjem meču u grupi i oproštaja njegove ekipe od Evropskog prvenstva izjavio da "dalje nije prošao bolji tim već tim koga je izabrao EHF".

Nekoliko dana kasnije Dinčić se pokajao zbog toga i na adresu EHF-a poslao izvinjenje. To je objelodanio srpskoj javnosti zvaničnim saopštenjem u kome se kaže:

"Povodom ishitrene, nepromišljene, u afektu i stresu date izjave, na konferenciji za štampu poslije utakmice sa Makedonijom, gdje sam u negativnom kontekstu pomenuo Evropsku rukometnu federaciju, obavještavam Vas da sam uputio pisano izvinjenje u Beč. Koristim ovu priliku da se još jednom izvinim i ljudima u EHF-u i ljudima u Rukometnom savezu Srbije zbog neprijatnosti kojima sam ih izložio".

Dinčić je iskoristio priliku da u kratkim crtama izanalizira učešće reprezentacije Srbije na EP na kome je u sve tri utakmice pretrpjela neupjehe (protiv Hrvatske, Njemačke i Makedonije).

"U skladu sa svojim trenutnim mogućnostima sve igračice su apsolutno ispunile zadatke i očekivanja stručnog štaba. Sve igračice, bez obzira na godine pokazale su veliki patriotizam i požrtvovanje nastupajući za Srbiju bez ijednog incidenta ili narušavanja atmosfere u ekipi. Ispred stručnog štaba im se na tome zahvaljujem".

Selektor rukometašica smatra da, uprkos rezultatskom neuspjehu, postoje i pozitivni elementi učešća na EP u Makedoniji.

"Ovo Prvenstvo je iskorišćena prilika za sticanje iskustva i kontinuiteta učestvovanja na velikim takmičenjima, a ne treba zaboraviti da glavni cilj dolazi na kraju četvorogodišnjeg ciklusa - Olimpiske igre u Londonu 2012".

Dinčić, razmišljajući o prošlosti, već pravi planove za budućnost.

"Za dublju analizu učešća na Evropskom prvenstvu potrebno je vrijeme, ali već sada mogu da kažem da ću unaprijediti i reorganizovati stručni rad u reprezentaciji i da ću predložiti potpuno nov koncept upravljanja i rada svih reprezentativnih selekcija", zaključio je saopštenje Časlav Dinčić, uz zahvalnost medijima na korektnom praćenju reprezentacije.

Dinčić se posebno zahvalio RSS na čelu sa generalnim sekretarom Božidarom Đurkovićem i Upravnom odboru na maksimalnim uslovima i podršci koju je dobio.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC