• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP): Čavić i Lenđer lako, Silađi ne

Milorad Čavić i Ivan Lenđer plasirali su se u četvrtak, prvog dana Evropskog prvenstva u malim bazenima, u polufinale na 100 metara delfin.

 PLIVANJE (EP): Čavić i Lenđer lako, Silađi ne Izvor: MONDO

Srbi su u Rijeci sa lako prošli kvalifikacije, tako da će se u 17.05 istog dana boriti za finale.

Čavić i Lenđer svrstani su u istu grupu u kojoj su, od favorita, još najbrži u kvalfikacijama Španac Rafael Munjoz Perez (51,24) i aktuelno evropski rekorder, Rus Jevgenij Korotiškin (49,74, 16. novembar 2008, Berlin).

Zanimljivo, Korotiškin je u kvalifikacijama u četvrtak ujutru imao tek 14. vrijeme.

U drugoj polufinalnoj trci favoriti su Petar Mankoč iz Slovenije i Rus Nikolaj Skvortsov.

Milorad Čavić osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u avgustu u angologijskoj trci na 100 metara delfin protiv Majkla Felpsa.

Čaba Silađi nije uspio da izbori polufinale u disciplini 100 metara prsno, jer je zauzeo tek 19. vrijeme u kvalifikacijama (59,58). On će u popodnevnom programu, kada počnu borbe za finala, biti u opremi, u ulozi rezerve...

Osam minuta prije Čavićeve i Lenđerove trke, u polufinalu na 100 metara leđno startovaće Marica Stražmešter, koja je u kvalifikacijama bila 16. sa svremenom 1:00,17. Kvalifikacije u toj disciplini nije prošla Andrea Basraba, koja je sa vremenom 1:02,28 zauzela 38. mjesto.

Miroslava Najdanovski, rođena 1988. godine, uspjela je sa 11. vremenom ukupno (54,17) da se plasira među 16 učesnica polufinala na 100 metara slobodnim stilom. U istoj disciplini Anđelka Petrović eliminisana je sa 46. vremenom (56,55). Učestvovale su 52 plivačice.

Najdanovska će startovati u 17.46, u drugoj polufinalnoj grupi.

U prvoj trci dana, ujedno i prvenstva, kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom, zablistao je Radovan Siljevski, koji je sa 19. vremenom ušao među 16 polufinalista u najbržoj disciplini. Siljevski je sve iznenadio i sa rezultatom 21,82 dočekao da bude učesnik borbi za finale, jer je nekoliko takmičara diskvalfikovano.

Njegova trka počinje u 16.30.

U istoj disciplini, mladi Boris Stojanović bio je 49. od 57 takmičar sa vremenom 22,75 sekundi. Stojanović je rođen 1989. godine.

U četvrtak popodne na programu je i osam finala, a jedini srpski takmičar koji će u četvrtak eventualno plivati i finale je Siljevski u trci na 50 metara slobodnim stilom.

(N. J. / MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC