• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić za MONDO: Ostvario sam dječački san

Banjalučanin Dragan Pešić imao je debi iz snova u K-1 disciplini osvojivši titulu svjetskog šampiona na turniru „Kraljevi ringa“ u Ankari.

 Pešić za MONDO: Ostvario sam dječački san Izvor: MONDO

Pešić je do trijumfa u kategoriji do 67 kilograma i pojasa „Kralj ringa“ došao tehničkim nokautom u drugoj rundi meča sa Egipćaninom Haisamom Sahamom i tako krunisao dva mjeseca napornih priprema.

„Iako mi je ovo bio praktično debi, ipak sam očekivao mnogo i to sam na kraju i ostvario“, priča Pešić bez lažne skromnosti na početku razgovora za MONDO.

Borca iz Banjaluke u njegovom pohodu na svjetski tron nije spriječila ni iznenadna promjena protivnika, o kojoj je, kako kaže, obaviješten tek dan pred polazak u Tursku. Protivnik mu je trebao biti Azerbejžanac Sulejmanov koji je odustao zbog povrede, pa Pešić do dana borbe nije znao ko će biti u suprotnom uglu ringa.

„Tek to jutro prije borbe saznao sam da ću se boriti protiv Sahama, prvaka Egipta u tajlandskom boksu i predstavnika čuvene Sabih škole. Da iznenađenje bude veće, nas dvojica smo se sprijateljili po dolasku u Ankaru i intenzivno družili dva dana ne znajući da ćemo biti protivnici“, oktriva Pešić za MONDO.

Njihova borba za svjetsku titulu na reviji „Kraljevi ringa“, koju je uživo moglo posmatrati 300 VIP gostiju i gledaoci nacionalnih televizija u Turskoj koji su to morali da plate, opravdala je sva očekivanja gledalaca i čuvenih imena K-1 sporta koji su prisustvovali manifestaciji u Ankari pa je proglašena za najbolju borbu drugog dana.

Pešić navodi da se morao prilagoditi na drugačije uslove jer se na pripremama dosta posvetio ručnim tehnikama pošto je Sulejmanov s kojim je trebalo da se bori prestavnik ruske škole boksa. Ipak uspio je , kako kaže, da u ring uđe hladne glave, a za konačnu pobjedu pomoglo mu je i iskustvo iz borbi u ultimat fajtu koje je ranije imao u Belgiji.



„Saham se bori potpuno drugačije i prilično agresivno pa sam primio dosta udaraca u noge što nisam očekivao, a imao sam i problem što je držao lijevi gard. Ipak uspio sam da ga dva puta bacim u nokdaun, a nakon što sam mu opet napao već povrijeđenu nogu to je bio kraj“, kaže Pešić.

Uslijedilo je proglašenje pobjednika, čestitke, krunisanje pojasom „Kralja ringa“ i intvervjui brojnim televizijskim stanicama koje su pratile ovaj meč.

„Kao klinac gledao sam borce na televiziji i oduvijek želio da se i ja jednog dana nađem tamo i osvojim pobjednički pojas. Na kraju. taj moj dječački san se i ostvario“, zadovoljno kaže Pešić.

Titulu je proslavio sa druga dva člana ekspedicije u Ankaru, mladim borcem Igorom Nikolićem i promoterom Tijanom Nunić. Iako Nikolić u svojoj borbi nije uspio da savlada Libanca Alali Hamada, prvaka Azije u tajlandskom boksu, on je proglašen za borca koji je najviše pokazao u svom premijernom meču.
Nakon osvajanja titule svjetskog šampiona, Pešić će se kako kaže dobro odmoriti, a nakon toga slijedi pohod na nove trijumfe koji bi mu obezbjedili ulaznicu u „K-1 maksimum“ ring.

„Imam ponudu za meč u Gruziji u junu koji ću vjerovatno prihvatiti, a zatim bih u septembru trebao braniti titulu protiv Turčina Erkana Varola i to vjerovatno u Banjaluci. Na tom spektaklu učestvovali bi svjetski poznati borci poput Mikaila Abčenka i nadam se da će i nadležni u ovoj državi to prepoznati i pružiti podršku u organizaciji ovog događaja“, kaže Pešić.

On dodaje da je neophodno da se konačno počne raditi na stvaranju uslova za razvoj borilačkih sportova u BiH, koji su sada na vrlo lošem nivou.

„Za ovaj meč ja sam se praktično pripremao sam, a jedini koji su mi pružili podršku, moram da ih istaknem, su kladionice „Mocart“ i „Kruna voda“. U BiH trenutno nema niti jedne adekvatne sale za pripremu profesionalaca u borilačkim vještinama, a problem je nedostatak trenera profesionalaca, pa nije ni čudo da smo Dževad Poturak i ja jedini profesionalni K-1 borci u ovoj zemlji. Nadam se da će se to promijeniti i da će ovaj sport napredovati i kod nas“, zaključuje Pešić razgovor za MONDO.

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC