• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP): Čavić i Lenđer u petak za medalje!

Srpski plivači Milorad Čavić i Ivan Lenđer ispunili su očekivanja i biće učesnici finalne trke na 100 metara delfin!

 PLIVANJE (EP): Čavić i Lenđer u petak za medalje! Izvor: MONDO

Oni će se u petak poslije podne boriti za medalje na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje se od 11. do 14. decembra održava u Rijeci.

Miroslava Najdanovski na 100 metara slobodno, Marica Stražmešter na 100 metara leđno i Radovan Siljevski na 50 metara slobodno nisu uspeli da prebrode polufinale, ali su rezultatima i konačnim plasmanom u potpunosti opravdali nastup.

Dvojica reprezentativaca Srbije na 100 metara delfin takmičila su se u drugoj polufinalnoj grupi, u kojoj je trijumfovao Španac Rafael Munjoz Perez sa vremenom 50,17 sekundi. To je za 15 stotinki sporije od rekorda EP, kojeg je Čavić prije tačno pet godina postavio u Dablinu.

Čavić je u svojoj grupi zauzeo treće (50,62), a Lenđer četvrto mjesto (50,98).

Bolje vrijeme od aktuelnog olimpijskog vicešampiona u polufinalu su ostvarili Munjoz Perez, evropski rekorder Evgenij Korotiškin iz Rusije (50,41) i Hrvat Mario Todorović (50,60 - pobednik prve grupe). Rus Nikolaj Skvorcov isplivao je identičan rezultat - 50,62.

Na listi učesnika finala na 100 metara delfin slijede Peter Mankoč iz Slovenije (50,74), Ivan Lenđer i kao osmi, Holanđanin Jeri Ferlinden (51,20).

Miroslava Najdanovski bila je najveća nada srpskog plivanja u ostalim trkama, ali se ispostavilo da je konkurencija ipak bila prejaka.

Najdanovski je plivala za 14 stotinki brže nego u kvalifikacijama, međutim, njenih 54,03 sekunde bilo je dovoljno tek za 11. mjesto u polufinalu.

Ona je u svojoj grupi bila šesta sa velikim zaostatkom u odnosu na Hanu Mariju Sepelae (52,28) i novu evropsku rekorderku Marlen Feldhujs iz Holandije (52,35 - prije podne 51,91).

Marica Stražmešter (1:00,14 minuta) isplivala je 14. vrijeme na 100 metara leđno, a Radovan Siljevski, koji je "na mišiće" uspio da prebrodi kvalifikacije, završio je takmičenje na 50 metara slobodno kao šesnaesti (21,94 sekunde).

Drugog dana EP (kvalifikacije počinju u 9.00 časova), Srbiju će predstavljati Danijela Đikanović na 50 metara delfin, Miroslava Najdanovski na 100 mješovito, Nađa Higl na 200 prsno, Radovan Siljevski i Boris Stojanović na 100 slobodno, a prijavljena je i ženska štafeta 4x50 metara slobodnim stilom.

Leveo ruši rekorde

Junak prvog dana takmičenja je dvadesettrogodišnji Francuz Amauri Leveo. On je na 50 metara slobodno prvo postavio novi evropski, a zatim i svjetski rekord.

Momak koji je prošlog vikenda postavio svjetski rekord i na 50 metara delfin, prije podne je preplivao stazu za 20,80 sekundi, a poslije podne u vremenu 20,48, čime je za 16 stotinki popravio ostvarenje Ronalda Šumana iz Južne Afrike.

Ruskinja Valentina Artemjeva je u kvalifikacijama i polufinalu na 50 metara prsno dva puta obarala evropski rekord (29,83 pa 29,77).

Italijanka Frančeska Segat osvojila je zlato na 200 metara mješovito i "začinila" to najboljim rezultatom Evrope svih vremena - 2:07,03 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC