• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP): Srbi bez polufinala

Drugog dana takmičenja na EP u plivanju u Rijeci niko od pet srpskih takmičara u jutarnjim kvalifikacijama nije uspio da se dokopa polufinala.

 PLIVANJE (EP): Srbi bez polufinala Izvor: MONDO

Danijela Đikanović je u svojoj najjačoj disciplini 50 metara delfin zauzela tek 29. mjesto. Ona je ostvarila rezultat 27.30 sekundi, što je za šest stotinki bolje od njenog rekorda, ali je to bilo nedovoljno da izbori plasman među 16 plivačica u najjačoj evropskoj konkurenciji.

Najbrža u kvalifikacijama bila je Trin Ajland iz Estonije, koja je dionicu isplivala za 25,88 sekundi.

Miroslava Najdanovski je u trci na 100 metara mješovito zauzela peto mjesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, sa vremenom 1:03,79 minuta, što je bilo dovoljno tek za 30. mjesto.

Najsvestranija srpska plivačica nije imala mnogo nade u jakoj konkurenciji, a cilj joj je bio obaranje ličnog rekorda. Najdanovska je ostala "kratka" za šest stotih dijelova sekunde, dok je za Hinkelin Šruder iz Holandije, najbržom u kvalifikacijama, zaostala 4,04 sekunde.

Holanđanka je maestralnom trkom u jutarnjim časovima postavila novi rekord šampionata (59,75).

Mnogo uspjeha nije imala ni Nađa Higl u petak. Ona je u trci na na 200 metara ostvarila rezultat 2:29,56 minuta, čime je zauzela sedmo mjesto u svojoj grupi, odnosno ostvarila 23. vrijeme u ukupnom plasmanu.

Mladi plivači iz Srbije Boris Stojanović i Radovan Siljevski okušali su se u jednoj od najatraktivnijih plivačkih disciplina, 100 metara slobodno, ali bez mnogo uspjeha.

Stojanović je uspio da ostvari svoj najbolji rezultat vremenom 49,22 sekunde, ali je stigao samo do 47. mesta ukupno, dok je Siljevski diskvalifikovan u trci koja je bila "generalka" za duplo dužu dionicu, koja je njegova najjača discplina.

Konačno najbolje srpske plivačice su se oprobale i u štafeti 4x50 metara, ali su ostvarile najlošije, 17. vrijeme u kvalifikacijama - (1:43,80). U srpskoj štafeti plivale su Najdanovski, Marica Stražmešter, Anželka Pterović i Danijela Đikanović.

Najbolje vrijeme zabilježile su plivačice Njemačke, koje su isplivale najkraću štafetnu trku za 1:37, 76 minuta.

Ipak, Srbija će se u popodnevnim časovima na šampionatu u 25-metarskim bazenima u Rijeci boriti za medalju. U finalu trke na 100 metara delfin imaće dva predstavnika. U trci, koja bi trebalo da počne u 17.43 minuta, Milorad Čavić će pokušati da osvoji četvrtu titulu šampiona Evrope, dok će njemu uz rame biti i Ivan Lenđer.

Čavić je rutinski odradio trke u kvalifikacijama i polufinalu i kao četvrti je izborio plasman među osam najboljih (50.62), dok je Lenđer potvrdio da izrasta u velikog asa ostvarivši rekord u polufinalnoj trci (50.98) i sa sedmim vremenom ukupno domogao se finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC