• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac zvanično kandidat za predsjednika OKS

Košarkaški savez Srbije kandidovao je u petak Vlada Divca za predsjednika nacionalnog Olimpijskog komiteta.

 Divac zvanično kandidat za predsjednika OKS Izvor: MONDO

"Zbog rezultata prethodnih decenija, zbog onoga što košarka znači građanima Srbije, Savez je imao obavezu da ima svog kandidata... Ubijeđen sam da će dolaskom Vlada Divca mnoge stvari u našem sportu doći na pravi put", rekao je novinarima u Beogradu generalni direktor Košarkaškog saveza Predrag Bojić.

Divac je rekao da je počastvovan što je kandidat i kazao je da će promijeniti stvari ako bude izabran.

Proces kandidovanja otvoren je do 24. decembra, a izborna skupština OKS trebalo bi da se održi najkasnije šest mjeseci po završetku Olimpijskih igara, odnosno 24. februara.

"Ono što mogu da kažem odmah jeste da će Olimpijski komitet biti potpuno transparentan, prije svega prema sportistima. Ostalo će se naći u programu koji ću predstaviti delegatima", rekao je Divac.
"Nadam se da će izbor biti sportski"

Bivši reprezentativac i NBA legenda najavio je da će prije izbora razgovarati "sa svima koji imaju iskustva sa radom u Olimpijskom komitetu".

Upravni odbor saveza usvojio je prijedlog o kandidaturi jednoglasno, a da bi se Divac našao na izborima, potrebno je da ga podrži bar pet saveza. Do sada je to učinio Softbol savez Srbije.

Sadašnji predsjednik OKS Ivan Ćurković kandidovao se za reizbor.

"Drago mi je što se kandidovao Ćurković i nadam se da će biti još kandidata. Kako ja vidim, mi se ovde ne borimo za funkcije, već da najbolji dođe na čelo našeg sporta. Nadam se da će sve da bude sportski... većina nas je jedan dio karijere provela na terenu i znamo šta znači sportski i prije svega olimpijski duh", rekao je Divac.

On nije želio da kritikuje bivše čelnike komiteta.

"Ne bih želio nikoga da kritikujem, ali ne bih želio da vidim kako naši sportisti odlaze i takmiče se pod zastavama drugih zemalja i ne želim da sportisti budu nezadovoljni. Želim da svi zajedno omogućimo rezultate takmičarima", rekao je Divac.

Nekadašnji igrač Sloge, Partizana, LA Lejkersa i Sakramenta nekoliko puta je pokušavao da se uključi u poslovanje u Srbiji, ali bez uspjeha, dok je i dalje u toku suđenje u sporu o vlasništvu nad jednom kompanijom.

Novinare je zanimalo da li je Divac obezbijedio podršku vansportskih struktura i napravio svoj lobi.

"Imao sam savjete da bi trebalo da se uključim u lobiranje. Ja, međutim, ne gledam stvari tako i ne želim da ih radim na taj način. Ćurković i ja dolazimo iz sporta i mislim da će sve ostati u tim okvirima", rekao je Divac.

On je trenutno savjetnik potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, ali je rekao da će se "fokusirati na funkciju predsjednika ako bude izabran".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC