• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Sudar titana u polufinalu EP

"Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali bez obzira na to pokuašćemo da ostvarimo dobar rezultat", dodao je selektor ruskog tima.

 RUKOMET: Sudar titana u polufinalu EP  Izvor: MONDO

Poslije završetka druge faze Evropskog prvenstva rukometašica poznato je da će se u polufinalu u Skoplju u subotu sastati Španija i Njemačka, odnosno dvije velesile Norveška i Rusija.

Španija je u posljednjem meču po grupama nadigrala Mađarsku sa 23:21 i stigla do drugog mjesta na tabeli prve grupe, čime je prestigla Rumunke i obezbedila plasman u završnicu šampionata u Makedoniji.

Rumunija je u trećem kolu poražena od Norveške (37:31), koja je ubjedljivo okončala drugu fazu na čelu tabele sa devet bodova.

U grupi B sve je bilo jasno poslije samo dvije odigrane runde, budući da su Njemice i Ruskinje izborile put u polufinale. Ipak, pitanje pozicije sa koje će u borbu za finale odlučeno je u direktnom okršaju, koje su rukometašice Njemačke dobile rezultatom 27:22 i stigle do pol-pozicije u drugoj grupi.

U borbi za peto mjesto, takođe u subotu, igraće najbolje trećeplasirane ekipe, Rumunija i Hrvatska.

Poslastica polufinala biće duel Norveške i Rusije, ekipa koje vladaju ženskim rukometom posljednjih deset godina. Naime, u protekloj deceniji, ako se izuzme trijumf Dankinja na Olimpijadama 2000. i 2004. godine, tri šampionske titule odnele su Norveška i Rusija.

Mađarice su bile najbolje na EP 2000, Danska 2002, a Francuska je osvojila zlato na Svjetskom šampionatu 2003.

Norvežanke su osvojile tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, jednu svjetsku titulu i najsjajnije olimpijsko odličje, dok je Rusija bila najbolja na tri svjetske smotre, a na posljednjem EP stigla je do finala.

Čak četiri od poslednjih pet finala igrale su upravo Ruskinje i Norvežanke, jedino su na SP 2005. izbjegle međusobni duel.

Ove godine takođe neće igrati finale, već će odlučiti koja od te dvije zemlje će se boriti za evropski tron u Makedoniji.

"Iznenađena sam što je Rusija za veoma kratko vrijeme uspjela da napravi odličan tim i opet stigne do polufinala EP. Ako se pogleda lista igračica koje su napustile ekipu, jasno je da su napravile fantastičan rezultat ulaskom među četiri najbolja tima. Sada će naš zadatak biti da ih konačno zaustavimo", izjavila je selektor Norveške Marit Brevik.

Iskusna Tonje Larsen naglasila je da ekipa ima samo jedan cilj.

"Naš zadatak je jasan, pobijediti Rusiju, jer želimo u finale", dodala je norveška rukometašica.

Na drugoj strani Ruskinje sa velikim motivom ulaze u polufinale.

"Na meču sa Njemačkom pokušao sam da rasteretim neke važnije igračice, ali bez obzira na to i u tom duelu išli smo na pobjedu. Isti cilj imamo i na polufinalnom meču, želimo da pobijedimo Norvešku", rekao je trener Rusije Jegvenij Trefilov.

On je istakao da primarni cilj neće biti revanš za poraz na Olimpijadi, već prilika da se mladi i nedovoljno iskusni tim dokaže na evropskoj sceni.

"Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali bez obzira na to pokuašćemo da ostvarimo dobar rezultat", dodao je selektor ruskog tima.

I drugo finale između Španije i Njemačke obećava neizvjestan i zanimljiv duel. Te dvije selekcije susrešće se prvi put na velikom takmičenju. Španjolke, koje nemaju zapaženije rezultate, pokušaće da prirede iznenađenje, dok će Njemice probati da se iskupe za prethodne poraze u polufinalima Evropskog i Svetskog šampionata i stignu korak dalje.

REZULTATI 3. KOLA

Prva grupa

Danska - Ukrajina 25:30
Mađarska - Španija 21:23
Rumunija - Norveška 31:37

Tabela

1. NORVEŠKA 9
2. ŠPANIJA 6
3. Rumunija 6
4. Mađarska 3
5. Ukrajina 3
6. Danska 3

Druga grupa

Švedska - Hrvatska 24:29
Rusija - Nemačka 22:27
Belorusija - Makedonija 24:29

Tabela

1. NJEMAČKA 9
2. RUSIJA 7
3. Hrvatska 4
4. Makedonija 4
5. Švedska 4
6. Bjelorusija 2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC