• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP): Padali rekordi,čak tri

Čak tri svjetska rekorda oborena su u petak na Evropskom plivačkom prvenstvu u Rijeci u malim bazenima, kao i dva evropska.

 PLIVANJE (EP): Padali rekordi,čak tri Izvor: MONDO

Italijanska plivačica Alesija Filipi oborila je svjetski rekord na 800 metara slobodnim stilom. Francuz Amori Levo oborio je svjetski rekord na 100 metara slobodnim stilom, dok je ženska plivačka štafeta Holandije postavila novi svjetski rekord na 4x50 metara slobodno.

Srbin Milorad Čavić i hrvatska plivačica Sanja Jovanović oborili su evropske rekorde na 100 metara delfin, odnosno 100 metara leđno.

Italijanka Alesija Filipi je u finalnoj trci na 800 metara kraul preplivala tu dionicu za 8.04,53 minuta, što je za 3,47 sekundi bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda (8.08,00), koji je postavila Amerikanka Kejti Cigler 14. oktobra prošle godine u Esenu.

Francuz Levo je u polufinalnoj trci preplivao 100 metara slobodno za 45,12 sekundi, što je za 57 stotinki bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda (45,69), koji je njegov zemljak Alan Bernar postavio 7. decembra na nacionalnom prvenstvu u Anžeu.

Štafeta Holandije u sastavu Hinkelin Šrojder, Inge Deker, Ranomi Kromoviđojo i Marlen Feldhujs preplivala je dionicu 4x50 metara za 1.33,80, minuta, što je za čak 1,02 sekunde bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda (1.34,82), kojeg su takođe plivačice Holandije postavile 14. decembra prošle godine u Debrecinu.

Čavić je oborio evropski rekord na 100 metara delfin stilom, rezultatom 49,19. Njegov rezultat je bio samo 12 stotinki slabiji od svjetskog rekorda koji drži Amerikanac Jan Kroker.

Čavić je poslije trke izjavio da je ovo dobar znak i da su pripreme u Italiji bile dobre. Ivan Lenđer, 18-godišnji srpski plivač, u istoj trci stigao je šesti, ali je bio srećan kao da je uzeo zlatnu medalju. "Ovo je za mene sjajan rezultat. Presrećan sam", rekao je Lenđer.

Sanja Jovanović donijela je zlato Hrvatskoj na 100 metara leđno, ali i novi evrpski rekord u vremenu 56.87 sekundi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC