• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Silađi i Stražmešter u polufinalu

Dvoje od šest srpskih predstavnika u subotu se domoglo polufinala Evropskog prvenstva u malim bazenima!

 PLIVANJE: Silađi i Stražmešter u polufinalu Izvor: MONDO

Marica Stražmešter će nešto prije 17 časova pokušati da se plasira u finale trke na 50 metara leđnim stilom, a Čaba Silađi odmah poslije toga na 50 metara prsno.

Silađi je u veoma ujednačenoj konkurenciji zabilježio 13. vrijeme u prepodnevnim kvalifikacijama (27,33 sekunde). On je u svojoj grupi zauzeo četvrto mjesto, mada mu nije pomoglo to što je plivao u osmoj stazi.

Osamnaestogodišnji Bečejac ulazi u borbu za finale sa 66 stotinki slabijim vremenom od prvoplasiranog, Slovenca Emila Tahirovića. Silađi je u četvrtak bio na ivici plasmana u polufinale na 100 metara prsno, ali mu je tada nedostajalo taman onoliko za koliko je ovog puta bio brži od konkurenata.

Što se tiče Marice Stražmešter, ona je do svog drugog polufinala na šampionatu u Rijeci stigla na gotovo identičan način.

Prije dva dana imala je 14. vrijeme na 100 metara leđno, sada je na duplo kraćoj dionici ušla među 16 najboljih kao trinaesta (27,93 sekunde). Najbolja je bila Ukrajinka Katerina Zubkova - 27,18.

Stražmešter je, inače, plivala u najkvalitetnijoj od sedam kvalifikacionih grupa, što potvrđuje podatak da se plasirala dalje iako je zauzela tek šesto mjesto.

Na 50 metara leđno takmičila se i Danijela Đikanović, koja je u konkurenciji 49 plivačica ostvarila 22. rezultat (28,31 sekundi).

Preostale tri plivačice Srbije ponašale su se u skladu sa olimpijskim geslom "važno je učestvovati".

Mlade Milica Ostojić (1991. godište) i Andrea Basaraba (1993) zauzele su 29, odnosno 30. mesto na 400 metara slobodno, ostvarivši gotovo iste rezultate. Ostojićeva je stigla na cilj za 4:18,21 minuta, a Basaraba tri stotinke kasnije.

Za plasman u finale trebalo je plivati 15 sekundi brže!

Nađa Higl je na 100 metara prsno bila 41, ostavivši iza sebe samo dve plivačice. Njeno vrijeme 1:11,72 minuta bilo je za 6,06 sekundi slabije od rezultata Ukrajinke Valentine Artemjeve, inače evropske rekorderke u toj disciplini.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC