• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Velika pobjeda Partizana!

Druga pobjeda Partizana u Evroligi! Crno-bijeli savladali mađarskog šampiona Vašaš 8:7 i napravili veliki korak ka četvrtfinalu.

 VATERPOLO: Velika pobjeda Partizana! Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana napravli su ogroman korak ka plasmanu među osam najboljih evropskih ekipa, pošto su na najtežem gostovanju u Budimpešti, pobijedili mađarskog šampiona Vašaš 8:7 (3:1, 2:3, 1:2, 2:1).

Poslije sjajne igre u Beogradu u 1. kolu Evrolige i ubjedljive pobjede nad Marsejom 22:5, crno-bijeli su pružili još jednu dobru partiju i zasluženo se iz Budimpešte vraćaju sa tri boda.

Partizan je počeo silovito i poveo 3:0. Mađari potom smanjuju šraubom reprezentativca Deneša Varge, a potom početkom druge četvrtine dolaze na minus jedan.

Od sredine druge četvrtine pa do kraja treće, Partizan je ušao u "minus fazu". Odbrana je u tom periodu bila na visokom nivou, ali su crno-bijeli loše gradili napad i prihvatili su brzi ritam koji je tipičan za mađarske ekipe.

Srećom po srpskog šampiona, vaterpolisti Vašaša brzopleto su pokušavali da dođu do gola, a u tome je prednjačio Deneš Varga. U tom periodu utakmice, Vašaš je imao i domaćinsko suđenje (nije sviran očigledan peterac nad Andrijom Prlainovićem).

Mađarska ekipa preokrenula je rezultat u svoju korist i povela 6:5, ali je Jugoslav Vasović dvije sekunde prije isteka treće četvrtine izjednačio na 6:6.

U poslednjoj četvrtini ponovo odlična igra Partizana, kako u odbrani, tako i u napadu. Klub sa Banjice ponovo stiče dva gola prednosti (8:6), potom je umiješno branio prednost, a Vašaš je uspio samo da ublaži poraz - 8:7.

Velika pobjeda Partizana, za koju su najzaslužniji Vladimir Vujasinović, koji je postigao tri gola (od toga dva iz velike udaljenosti), ali i golman Slobodan Soro.

Trener Partizana Dejan Udovičić za MONDO je kratko prokomentarisao da je njegova ekipa zaluženo pobijedila, ali je izrazio zabrinutost zbog povreda Vladmira Vujasinovića i Nikole Rađena, kome je možda polomljen nos.

"Kad se sve uzme u obzir mislim da smo zasluženo pobijedili. Dobro smo počeli, a onda nas su nas njihova prva dva gola, tipična 'mađarska', šaubom i parabolom, malo poremetila. Ušli smo u njihov ritam, ali smo uspjeli da se vratimo u poslednjoj četvrtini i odigramo na rezultat", rekao je Udovičić.


Upitan kakvo je stanje Vujasinovića i Rađena (obojica dobila nezgodne udarce), Udovičić je rekao da je Rađenu možda polomljen nos, a da je Vujasinovićeva povreda izgledala mnogo gore, ali da je prognoza ljekara pozitivna.

Naredni meč Partizan ponovo igra u gostima, opet protiv mađarske ekipe, Egera, 17. januara.

STATISTIKA:

STRIJELCI:

Partizan: Vujasinović 3, Filip Filipović 2, Milan Aleksić, Vasović i Živko Gocić po jedan;
Vašaš: Norbert Hošnjanski i Marton Tot po 2, Deneš Varga, Gabor Kiš i Danijel Varga po jedan.

IGRAČ VIŠE: Vašaš 2/13; Partizan 5/11.

Iznenađenje u Budvi


Vaterpolisti Budvanske rivijere naplatili su komšijama iz Herceg Novog za poraze u regionalnom takmičenju.

Odličnom i poletnom igrom, Budvani su nadigrali jesenjeg šampiona Jadranske lige, ekipu Jadrana i pobijedili 14:10 (2:3, 3:2, 6:3, 3:2). Predvođeni iskusnim Veljkom Uskokovićem i Denisom Šefikom, vaterpolisti Budvanske rivijere su sjajno odigrali veći dio meča, ali su bukvalno eksplodirali u trećoj kada su napravili nedostižnu razliku.

Damjan Danilović sa četiri gola bio je najefikasniji u ekipi domaćina, po tri su dali Uskoković i nekadašnji vaterpolista Partizana Slavko Gak. Za Jadran je četiri gola dao Vladimir Gojković, a tri Aleksandar Ivović, inače ubjedljivo najbolji strijelac regionalne lige.

Utakmicu Grupe A u Rusiji, između Šturma i Juga, obilježio je doskorašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Šapić sa pet golova.

REZULTATI 2. kola:

Grupa A

Šturm (Rusija) - Jug (Hrvatska) 8:8
/Šapić 5 golova/

Pro Reko (Italija) - Spartak (Rusija)

Grupa B

Barseloneta (Španija) - Mladost (Hrvatska) 7:7
/Petar Trbojević - jedan gol/

Budvanska rivijera - Jadran Herceg Novi 14:10

Tabela: Mladost 4, Jadran i Budvanska rivijera po 3, Barseloneta 1.

Grupa C

Šibenik (Hrvatska) - Olimpijakos (Grčka)
Breša (Italija) - Primorac (Crna Gora)

Grupa D

Vašaš - Partizan 7:8
Marsej - Eger

Treće kolo (17. januar):
Eger - Partizan
Marsej - Vašaš

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC