• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Levo nezadrživ, odlični i Srbi!

Francuski plivač Amori Levo oborio je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci još jedan svjetski rekord!

 PLIVANJE: Levo nezadrživ, odlični i Srbi! Izvor: MONDO

Levo je u nedjeljnim kvalifikacijama preplivao 50 metara delfin za 22,18 sekundi, što je za 11 stotinki bolje od rezultata koji je zabilježio prošlog vikenda u "domaćem" bazenu u Anžeru.

Drugo mjesto iza Leveoa, kojem je ovo treći svjetski rekord na EP u Rijeci, zauzeo je njegov zemljak Frederik Buske u vremenu 22,65, dok se šampion na 100 metara delfin Milorad Čavić plasirao u polufinale trećim rezultatom u kvalifikacijama - 22,70 sekundi.

Kao i na dvostruko dužoj deonici, Čavić će u polufinalu imati podršku mlađeg kolege iz reprezentacije Ivana Lenđera.

On se plasirao među 16 najboljih sa vremenom 23,50 sekundi, što znači da nije favorit za plasman u drugo finale na šampionatu.

Siljevski sve iznenadio

Ipak, bez obzira na to šta Čavić uradi u popodnevnom programu, junak dana u srpskom timu je Radovan Siljevski (na slici, u sredini), koji se na impresivan način plasirao u finale discipline 200 metara slobodnim stilom.

Dvadesetdvogodišnji Siljevski zabilježio je ukupno šesto vrijeme u kvalifikacijama (1:44,20 minuta - novi državni rekord), za 94 stotinke slabije od vodećeg, Rusa Danila Izotova.

Siljevski je plivao u prvoj stazi pretposlednje, osme kvalifikacione grupe, a u konkurenciji asova kakvi su Kvetoslav Svoboda i Masimilijano Rosolino uspio je da izvuče najbolje iz sebe. Stigao je na cilj treći i pokazalo se da je to bilo dovoljno za najveći uspjeh u karijeri Partizanovog Zrenjaninca.

Kako je žestoka borba vođena u kvalifikacijama najbolje govori podatak da se aktuelni svjetski rekorder, Nemac Paul Biderman, nije plasirao u finale pošto je zauzeo devetu poziciju!

Svoje drugo polufinale u Rijeci izborila je i Miroslava Najdanovski. Poslije 100 metara slobodnim stilom plivaće za finale i na 50 metara, pošto je u prepodnevnim trkama zabeležila 15. vrijeme - 25,11 sekundi.

Druga predstavnica Srbije u toj disciplini, Anđelka Petrović, završila je takmičenje na 45. mjestu u vremenu 25,98. Najbolji rezultat kvalifikacija ostvarila je Holanđanka Marlen Feldhijus (24,16).

Andrea Basaraba takmičila se na 200 metara leđno i među 32 plivačice zauzela 25. mjesto sa vremenom 2:13,95 minuta. Milica Ostojić je na 200 metara slobodno bila 33. od 41 takmičarke (2:00,85).

Polufinala su na rasporedu od 16.30 časova, kada će plivati Miroslava Najdanovski, a odmah poslije nje Milorad Čavić i Ivan Lenđer.

Radovan Siljevski će u bazen oko 17.30, dok su finala na 50 metara delfin za plivače i na 50 metara slobodno za plivačice predviđena za kraj programa, poslije 18 časova.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC