• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leb ponovo „šampion nad šampionima“

Francuz Sebastijan Leb pokazao je da je trenutno jedan od najboljih vozača u auto-moto pobjedomi na "Trci šampiona" na londonskom Vembliju.

 Leb ponovo „šampion nad šampionima“  Izvor: MONDO

Svjetski šampion u reliju u finalu je vozio bolje od sada već bivšeg vozača Formule 1 Dejvida Kultarda i došao do svoje treće titule "šampiona nad šampionima", nakon trijumfa 2003. i 2005 godine.

Iza Leba ostala su i druga velika imena poput vozača Formule 1 Mihaela Šumahera Sebastijena Fetela, Džensona Batona, ali i pobjednika "24 sata Le Mana" Toma Kristensena, šampiona Superbajka Troja Bejlisa, vozača Naskar serije Karla Edvradsa...

Leb je dobio prvu od tri finalne trke voženu u "bagiju", Škot nošen publike uzvratio je udarac u drugoj vozeći "KTM", da bi u uzbudljivoj posljednjoj trci ponovo u "bagiju" Francuz bio brži za 0,3 sekunde i tako došao došao do trijumfa.

"Ovo je bila veoma teška borba, a imao sam i malo sreće da dođem do finala pošto sam se na početku ovog takmičenja slupao. Drago mi je što sam ovdje jer je ovo jedina prilika u sezoni da vidite i druge vozače", rekao je Leb koji je propustio prošlogodišnju "Trku šampiona" zbog rođenja sina.

Iako je izgubio u finalu, Kultard je ipak bio zadovoljan svojim nastupom.

"Trka šampiona je poseban događaj i zadovoljstvo je učestvovati na njoj čak i kada ne pobjeđujete. Nikada do sada nisam ovoliko dogurao, ali vozio sam protiv višestrukog svjetskog prvaka i nisam mnogo zaostao pa sam vrlo srećan zbog toga", rekao je Kultard.

Malo razočaranje priredili su Mihael Šumaher i prošlogodišnji pobjednik Matijas Ekstrom ispadanjem u četvrtfinalu od Karla Edvardsa, odnosno Endija Priola.

Šumaher se, međutim, koliko toliko iskupio odbranivši sa Sebastijenom Fetelom titulu u konkurenciji nacionalnih timova. Nijemci su bili bolji od Šveđana, za koje su vozili Ekstrom i Kristensen.

Publika na Vembliju ipak nije vidjela dugo očekivanu trku između svjetskog šampiona u Formuli 1 Luis Hamilton za volanom Meklarena i olimpijskog pobjednika u biciklizmu Krisa Hoja na posebno pripremljenom biciklu.

Nakon velike kiše u Londonu ova "trka čovjeka i mašine" otkazana je zbog bezbjednosnih razloga pa su Hamilton i Hoj samo pozdravili publiku.

(MONDO, foto Raceofchampions.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC