• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WRC: Suzuki odustao od takmičenja

Nakon što se Honda povukla iz Formule 1 zbog finansijskih problema iz istih razloga Suzuki je odustao od takmičenja u Svjetskom reli šampionatu.

 WRC: Suzuki odustao od takmičenja Izvor: MONDO

Japanski proizvođač automobila saopštio je u ponedjeljak da je donio ovakvu odluku nakon smanjenja prodaje njegovih automobile usljed globalne ekonomske krize.

“Kompanija je u cilju obezbjeđenja dobrih poslovnih rezultata u budućnosti analizirala sve aktivnosti i odlučila da se posveti osnovnim djelatnostima kao što su proizvodnja, razvoj tehnologija očuvanja okoline i razvoj vozova nove generacije. Kao rezultat toga, odlučili smo se da se povučemo iz Svjetskog reli šampionata”, saopšteno je iz Suzukija.

Suzuki je počeo ulagati u reli 2002. godine kada je ušao u juniorski šampionat, da bi ove godine osnovao tim u seniorskoj konkurenciji.
Ekipa Suzukija za koji su vozili Toni Gardemajster i Per-Gunar Anderson u svojoj prvoj, ali i posljednjoj sezoni, osvojila je peto (pretposljednje) mjesto sa osvojena 34 boda.

Nakon povlačenja Suzukija, u Svjetskom reli šampionatu ostalo je pet timova; Sitroen, Ford, Stobart-Ford, Munchi's-Ford i Subaru kao jedini preostali japanski predstavnik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC