• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Kličko brani titulu protiv Heja

Ukrajinac Vitalij Kličko braniće u junu naredne godine titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji, u verziji WBC protiv Britanca Dejvida Heja.

 BOKS: Kličko brani titulu protiv Heja Izvor: MONDO

Dvadesetosmogodišnjem Heju ovo će biti tek druga borba u teškoj kategoriji. On je aktuelni šampion svijeta u lako-teškoj kategoriji, takođe u WBC verziji, a debi među "teškašima" imao je prošlog mjeseca kada je pobijedio Amerikanca Monte Bareta.

"Ne biram protivnike. Svjestan sam da ću se suočiti sa najopasnijim bokserom današnjice", izjavio je Hej povodom predstojećeg meča u kojem će za rivala imati trostrukog šampiona svijeta.

Kličko je prvu titulu apsolutnog prvaka planete, u verziji Svjetske bokserske organizacije (WBO), osvojio 1999. Pet godina kasnije postao je šampion u verziji WBC, da bi istu izgubio 2005. od Britanca Lenoksa Luisa.

Treći put u karijeri titulu je osvojio 11. oktobra ove godine, kada je tehničkim nokautom pobijedio Nigerijca Pitera Semjuela.

Kličkov mlađi brat Vladimir je prošle sedmice objedinio tuitule u IBF i WBO verziji pobjedom nad izazivačem iz SAD Hasimom Rahmanom nokautom u sedmoj rundi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC