• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Ne volim da gubim, ali i srebro je ok

“Nikada ne volim da gubim, ali ovo je trenutno realnost", kaže Milorad Čavić nakon osvajanja srebra na 50 metara leptir na EP u Rijeci.

 Čavić: Ne volim da gubim, ali i srebro je ok Izvor: MONDO

Milorad Čavić je na Evropsko prvenstvo u Rijeku otišao sa ciljem da osvoji jednu medalju, a kraj veoma uspješne godine dočekao je sa dva odličja - zlatom i srebrom i novim kontinentalnim rekordom.

On je u trci na 100 metara leptir osvojio zlatnu medalju, postavivši novi evropski rekord (49,07 sekundi), a onda dva dana kasnije i na duplo kraćoj dionici okitio se medaljom - srebrnom, ostvarivši najbolje vrijeme (22,36) iza neprokosnovenog Francuza Amarija Levoa.

"Nisam bio najzadovoljniji kako sam otplivao trku na 50 metara, ali ipak sam osvojio medalju. odličje je uvijek uspjeh i to me čini srećnim. Činjenica je da sam se kratko pripremao za ovo takmičenje, a jasno je da biste pobijedili Levoa, čiji je ovo definitivno bio šampionat, morate da budete maksimalno spremni i koncentrisani. Sada ipak nema razloga da pričam šta bi bilo kad bi bilo, jer sam osvojio medalju i zadovoljan sam", prenio je "Žurnal" izjavu najboljeg srpskog plivača.

Zgusnut raspored, prema kome su istog dana održane tri trke - kvalifikacije, polufinale i finale, razumljivo je iscrpio Čavića.

"Gotovo da nikad lošije nisam izašao iz vode, a na kratkim dionicama, kao je što je trka na 50 metara, svaka greška mnogo košta. Pokušao sam da se izvučem u drugoj polovini trke, ali nisam mogao do prvog mjesta. Nikada ne volim da gubim, ali ovo je trenutno realnost", izjavio je Čavić.

Srpski as je rekao da je njegov glavni cilj da Svetsko prvenstvo u Rimu, sredinom jula naredne godine, dočeka u top formi, kao i da mu je nastup u Rijeci potvrdio da može da ozbiljno računa na dobar rezultat i u trci na 50 metara.

"Sada ću u Rimu imati dodatni motiv, pa ću se osim na 100 metara spremati i za trku na 50 metara delfin. Stalno ponavljam da mi je nastup na Svjetskom prvenstvu prioritet i da to takmičenje želim da dočekam u top formi. Nastup u Rijeci je bio prolazna stanica, ali sam veoma zadovoljan pokazateljima na dugom putu koji me očekuje", rekao je Čavić.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC