• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nomad donio još dvije medalje Srbiji

Milorad Čavić donio zlato i srebro sa EP iako je u Rijeku otišao "na izlet". Naredni cilj mu je da bude svjetski šampion.

 Nomad donio još dvije medalje Srbiji Izvor: MONDO


Otišao je da trenira, a vratio se sa medaljama.

Milorad Čavić je, po sopstvenom priznaju, na Evropsko prvenstvo u Rijeci u malim bazenima (25 metara) otišao na izlet.

Kao "nomad bez kuće i para", kako je prošle nedelje sebe okarakterisao jer mu država Srbija nije pomogla, otišao je i srpsku riznicu trofeja dopunio sa još dvije medalje.

Duh pobjednika ga je doveo do zlata na 100 metara delfin stilom (49,19, evropski rekord) i srebra istim stilom na 50 metara (22,36, nacionalni rekord).

"Kad mi je trener i menadžer Petar Popović rekao da idemo u Rijeku, bilo je isto kao da mi je rekao da idemo u Dubai. Nisam bio spreman niti sam razmišljao o konkurenciji, ali sam prepoznao potrebu da odbranim titule. Pobjednik ne voli da gubi", počeo je najbolji srpski plivač svih vremena priču na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda.

"Da se ponovi trka na 50 metara, možda bih mogao da izvučem i zlato, ali nisam imao adekvatne uslove za pripreme. U Beogradu nema gdje da se vježba start i ronjenje", podsjetio je Čavić na period uoči odlaska na EP u Rijeku kada je morao da ide na pripreme u Italiju.

Godinu je počeo obaranjem evropskog rekorda, na isti način je i završio. U međuvremenu je osvojio olimpijsko srebro. Vjeruje da može i više.

"Da mislim da ne mogu, prestao bih da plivam poslije Olimpijskih igara. Naredni cilj mi je da budem šampion svijeta. Imam prostora za napredak. Ne znam koliko će Felps biti brz, ali vjerujem da 100 metara mogu da plivam za manje od 50,3".

Dakle, naredni izazov za zlatnog srpskog plivača biće Svjetsko prvenstvo u Rimu, u junu 2009.

"Iščekivanje novog Čavićevog obračuna sa sportistom godine, Majklom Felpsom, me podsjeća na vrijeme kad se sa nestrpljenjem iščekivao boks meč između Muhameda Alija i Džordža Formana", nadovezao se Igor Miklja, beogradski sekretar za sport.

Čavić će se za SP pripremati u Sijera Nevadi u Španiji u januaru i početkom februara, kasnije će sa radom nastaviti u Brazilu, a još nije poznato gdje će "udariti finalnu glazuru".

"Svima je bačena rukavica, neka dođu u Rim. Milorad ide na obaranje svjetskog rekorda na 100 metara", optimista je i Petar Popović.

Na opservaciju novinara da je Ministarstvo sporta u utorak uplatilo Plivačkom savezu Srbije 90.000 evra na račun nagrada za Čavića, Popović je rekao:

"Nemamo spornih momenata sa Ministarstvom. Prije odlaska u Rijeku, Milorad je potpisao ugovor o dugovanjima i tu ništa nije sporno. Zahvaljujemo se i Skupštini grada na podršci za odlazak na Evropsko prvenstvo. Nadam se da je Čavić opravdao povjerenje i da će i dalje imati podršku grada", podvukao je Popović.

I za kraj, Milorad Čavić još ne zna gdje će dočekati Novu 2009. godinu. Nada se da će otići u toplije krajeve. Nije želio ni da otkriva sa kim će se provoditi u najluđoj noći.

Sigurno je samo da će 2008. pamtiti po lijepom...

2008: Zlata, srebra, rekordi...

Godinu iz snova, Srbin rođen u SAD, počeo je zlatnom medaljom na EP u 50-metarskim bazenima u Ajndhovenu, gdje je osvojio zlato na 50 metara delfin, prije nego što je bio suspendovan od strane LEN zbog toga što je na pobjedničkom postolju nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija", tako da nije mogao da nastupi u trkama na 100 delfin i slobodnim stilom.

Potom su uslijedile OI na kojima je izgubio zlatnu medalju od Majkla Felpsa za hiljaditi dio sekunde...

Milorad Čavić je zvanični evropski rekorder na 50 i 100 metara delfin u 50-metarskim bazenima, a od trke u Rijeci i evropski rekorder na 100 metara delfin u 25-metarskim bazenima.

(MONDO, foto: Petar Stojanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC