• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS: Isaković kandidat za OKS

Rukometni savez Srbije donio je odluku da Mileta Isakovića predloži za jednu od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu Srbije.

 RSS: Isaković kandidat za OKS Izvor: MONDO

U saopštenju RSS, koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Velimir Marjanović stoji da je Isaković zahvaljujući rezultatima koje je postigao u rukometu prethodnih godina zaslužio da se nađe na jednoj od rukovodećih funkcija u OKS, kako bi "svojim znanjem i iskustvom dopirineo razvoju cjelokupnog srpskog sporta".

"S obzirom na to da za rukomet i Rukometni savez Srbije 2012. godina ima izuzetan značaj, koji počinje Evropskim prvenstvom za muškarce, koje će se održati u Srbiji, a završava Olimpijskim igrama u Londonu, Upravni odbor je na sjednici održanoj u ponedjeljak zauzeo je stav da je nepohodno da Rukometni savez Srbije ima svog direktnog predstavnika u najvišim organima Olimpijskog komiteta Srbije. Upravni odbor RSS je donio odluku da proslavljenog reprezentativca Srbije, nosioca Nacionalnog priznanja Vlade Republike Srbije, Mileta Isakovića predloži za jednu od najviših funkcija u Olimpijskom komitetu Srbije", stoji u saopštenju UO RSS.

Isaković je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije na 197 utakmica i postigao 768 golova. Kao reprezentativac osvojio je zlatnu olimpijsku medalju (Los Anđeles 1984), bio prvak svijeta (Švajcarska 1986), osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1983. godine, srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu (Dortmund 1982), srebrno odličje na omladinskom Svjetskom prvenstvu 1979. godine.

Proglašen je i za najboljeg rukometaša Jugoslavije 1985. godine.

Nekada najbolje lijevo krilo svijeta je sa ekipom Metaloplastike dva puta bio šampion Evrope, šest puta šampion države i četiri puta pobjednik nacionalnog Kupa.

Isaković je bio selektor ženske reprezentacije SCG i predsjednik Skupštine Rukometnog saveza Jugoslavije, a sada je šef stručnog štaba kluba iz Šapca.

Upravni odbor RSS je donio i odluku da tokom izbornih aktivnosti u Olimpijskom komitetu Srbije, Savez predstavljaju i zastupaju predsjednik UO Velimir Marjanović i generalni sekretar Božidar Đurković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC