• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar Mrdić najbolji sportista RS

Džudista Mitar Mrdić izabran je za najboljeg sportistu RS u ovoj godini na tradicionalnom izboru "Glasa Srpske".

 Mitar Mrdić najbolji sportista RS Izvor: MONDO

Član Džudo kluba Leotar iz Trebinja proglašen je za najboljeg sportistu RS na svečanom proglašenju pobjednika održanom u utorak uveče u Banjaluci, ostavivši iza sebe odbojkašicu Dijanu Vasić na drugoj i rukometašicu Tanju Kekić na trećem mjestu.

Sa odlukom stručnog žirija 54. Izbora deset najboljih sportista RS složili su se i čitaoci "Glasa Sprske“ koji su takođe izabrali Mrdića za najboljeg u ovoj godini.

Mrdić, aktuelni šampion RS i BiH u džudu u kategoriji do 73 kilograma ove godine okitio se zlatnom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Nikšiću, osvojio sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu i zlato na Kupu Evrope.

"Osjećam neizmjernu sreću koju samo sport može da donese. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji su glasali za druge vrhunske sportiste, a posebno se zahvaljujem Trebinju i Trebinjcima koji su me uvijek podržavali, ovo je priznanje za njih. Radi ovakvih trenutaka sa ostaje u sportu i kada nema dobrih rezultata, ovo je trenutak za koji vrijedi živjeti", rekao je Mrdić nakon proglašenja za najboljeg sportistu RS.

Dijana Vasić, odbojkašica brčanskog Jedinstva koja je prošle godine bila najbolja, a ove godine zauzela drugo mjesto, istakla je da nije nimalo razočarana.

„Čast mi je što sam bila druga jer je konkurencija bila velika, a svi ovdje su veliki sportisti. Zadovoljna sam što sam osvojila drugo mjesto, a prošle godine bila prva“, rekla je Vasićeva.

Mitru Mrdiću za osvajanje prvog mjesta pripala je novčana nagrada u iznosu od tri hiljade KM, drugoplasirana Vasićeva dobila je dve hiljade, a Tanja Kekić dobila je hiljadu KM za osvajanje trećeg mjesta.

Četvrto mjesto u izboru deset najboljih sportista RS osvojio je Darko Kučuk (boks), peto Lusija Kimani (atletika), šesto mjesto zauzela je Dragica Drapić (karate), a sedmo Žana Novaković (skijanje).

Listu deset najboljih sportista RS u ovoj godini zaključuju Bojan Regoje (fudbal) na osmoj, Miljana Antonić (stoni tenis) na devetoj poziciji, te desetoplasirani Žarko Lazić (streljaštvo).

Na svečanosti u Banjaluci dodijeljene su i tri plakete Ambasadorima sporta RS koje su pripale Savi Miloševiću, Dejanu Bodirogi i Velimiru Petkoviću.

Proslavljeni fudbaler Savo Milošević istakao je da je veoma srećan zbog ovog priznanja.

"Velika mi je čast što sam izabran za ambasadora svoje zemlje. Ova manifestacija organizovana je na vrhunski način, vidi se da iza svega stoji država. Nadam se da će biti još boljih rezultata sportista iz RS u budućnosti“, rekao je za MONDO Milošević.

Plaketa za najbolji sportski poduhvat pripala je padobrancu Nemanji Goronji koji je u jednom danu napravio rekordnih 60 skokova, plaketa za razvoj sporta invalidnih lica pripala je Zoranu Ješiću, kapitenu OKI Banjaluka, a zahvalnicu za razvoj ovog sporta dobio je Marin Umićević.

Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta u RS dobio je Miloš Glogovac, a ultramaratoncu Željku Blagojeviću koji je ove godine istrčao trku od Banjaluke do Kosovske Mitrovice pripala je plaketa za humanost u sportu.

Za najboljeg sportskog novinara proglašen je Dragan Pajić, novinar Radija RS, kome je uručeno Zlatno pero "Limun Papić".

Na završnoj svečanosti izbora najboljih sportista RS, Ministartsvo za porodicu omladinu i sport nagradilo je i deset najperspektivnijih sportista RS u 2008. godini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC