• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITF: Jelena i Ziki svjetski šampioni

Laureati ITF-a prvoplasirani teniseri sa ATP i WTA lista.

 ITF: Jelena i Ziki svjetski šampioni Izvor: MONDO

ITF (Međunarodna teniska federacija) je proglasio svjetske šampione za 2008. godinu. Laureati su, naravno, prvoplasirani teniseri sa ATP i WTA lista.

Rafael Nadal je proglašen za svjetskog prvaka u muškom singlu, Jelena Janković u ženskoj konkurenciji, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor kod muških dublova, a kod dama, Kara Blek i Licel Huber.

"Ponosna sam na sve što sam učinila u 2008. godini i presrećna sam što sam imenovana za ITF svjetskog šampiona. Naporno sam radila tokom cijele godine da bih se domogla prvog mjesta na kome želim i da ostanem", izjavila je Jelana Janković.

"Posebna mi je čast bila da predstavljam Srbiju na Olimpijskim igrama i nadam se da ću i u FED kupu donijeti uspjeh svojoj zemlji".

I "broj 1" muškog tenisa se zahvalio na nagradi.

"Bila je ovo nevjerovatna godina za mene i nikada neću zaboraviti šta mi se sve događalo. Posebno mi je zadovoljstvo što sam godinu završio na vrhu ATP liste. Istovremeno sam ponosan i na olimpijsku zlatnu medalju i što sam pomogao Španiji da osvoji Dejvi kup. Bila je to fenomenalna godina španskog sporta i drago mi je što sam dao doprinos", rekao je Nadal.

Inače, ITF bira najbolje ne samo prema učinku na gren slemovima, turnirima Masters serije, Olimpijskim igrama i drugim priznatim turnirima, već u obzir uzima i učešća tenisera u FED i Dejvis kupu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC