• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Raikonen će morati da popusti

Vozačima Formule 1 rečeno je da bi u 2009. godini moglo da dođe do revizije ugovora i smanjivanja plata, otkrio Stefano Domenikali.

 I Raikonen će morati da popusti Izvor: MONDO

Prvi čovjek Ferarija Stefano Domenikali izjavio je da je vozačima Formule 1 rečeno da bi u 2009. godini moglo da dođe do revizije njihovih ugovora i smanjivanja plata.

Razlog je, naravno, globalna finansijska kriza, koja je čelnike jednog od najatraktivnijih sportova naterala da ustanove čitavu listu mjera. Primjenom tih mjera timovi bi već od 2010. počeli da štede stotine miliona evra godišnje.

Dosta toga zavisiće od dobre volje vozača, koji bi trebalo da pristanu na smanjena primanja, bez obzira na to što im aktuelni ugovori garantuju basnoslovne sume. Jedan od njih je Kimi Raikonen, kog Ferari plaća 20 miliona funti po sezoni.

"Mislim da će narednih mjeseci doći do velike revolucije. U momentu kada i veliki i mali timovi moraju da štede, vozači mogu značajno da pomognu. Ni najvećim imenima više neće biti nuđene dosadašnje sume", izjavio je Domenikali.

Što se tiče njegovog vozača, Raikonena, rekao je da "u životu sve može da se promijeni".

"Važno pitanje je da li postoji obostrana spremnost za promjenu? Mi znamo šta piše u ugovoru koji smo sa Kimijem potpisali u septembru. Siguran sam, ipak, da će pitanje smanjivanja ugovora biti tema o kojoj će uskoro razgovarati svi timovi i vozači".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC