• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferari ne bi mijenjao Masu za Hamiltona

Predsjednik Ferarija Luka di Montecemolo izjavio da nikada ne bi mijenjao Felipa Masu za svjetskog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona.

 Ferari ne bi mijenjao Masu za Hamiltona Izvor: MONDO

Nakon izjave Luisa Meklarena da nikada neće napustiti Meklaren iz njihovog najvećeg rivala Ferarija poručili su da ga ionako nikada ne bi doveli umjesto nekog od svojih vozača.

Predsjednik Ferarija Luka di Montecemolo na božićnoj zabavi italijanskog tima prokomentarisaoje ovu izjavu najmlađeg svjetskog šampiona u istoriji Formule 1 rekavši da nikada ne bi mijenjao Brazilca Felipea Masu za Hamiltona.

“Obično je Ferari taj koji bira. Luis Hamilton? Da razjasnimo, on je odličan vozač koji je u svojoj prvoj sezoni došao nadomak titule, a u drugoj postao svjetski prvak, ali uz dužno poštovanje, ne bih mijenjao Masu za njega”, rekao je Montecemolo.

Prvi čovjek Ferarija “objasnio je” zašto njegov miljenik Masa nije uspio da osvoji šampionsku titulu protekle sezone.

“Kimi Raikonen je došao u Ferari i osvojio titulu. Naša je greška što je i Masa nije osvojio ove godine. On je trebao biti šampion, ali nije zbog naših grešaka. On je izuzetno popularan zbog svoje ličnosti, odlične vožnje, kao i zbog načina na koji je izgubio titulu”, rekao je Montecemolo.

On se osvrnuo i na uspjeh Asocijacije timova Formule 1 (FOTA) u pregovorima sa Svjetskom automobilskom federacijom (FIA) oko smanjenja troškova istakavši da je prošla era “zavadi pa vladaj”.

Montecemolo je ocijenio da je FOTA od osnivanja u julu napravila nekoliko krupnih koraka u borbi za interes timova u Formuli 1 i najavio da će sljedeći korak biti redefinisanja ugovora o TV pravima i nagradama.

“Eklstona znam od 1973. godine i mislim da je napravio sjajan posao do sada. Ali prije nekoliko godina raspravljali smo se, a ja sam ga nazvao pohlepnim jer se prihod od TV prava dijelio tako da 70 odsto ide njemu a 30 odsto timovima. Sada je to 50:50, a moraćemo još to popraviti. Ono što je sigurno je da je era ‘zavadi pa vladaj’ u Formuli 1 prošlost”, rekao je Montecemolo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC