• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JJ: A sad juriš na gren slem titulu

Najbolja teniserka svijeta poručuje da su joj ciljevi u 2009. godini vezani za osvajanje najvećih turnira.

 JJ: A sad juriš na gren slem titulu Izvor: MONDO

Jelena Janković tvrdi da je spremna da poslije zauzimanja prvog mjesta na svjetskoj WTA rang listi, naredne godine osvoji i prvu gren slem titulu.

Srpska teniserka je u 2008. igrala u finalu Otvorenog prvenstva SAD, a bila je i među četiri najbolje na Otvorenom prvenstvu Australije i Rolan Garosu.

Prvo mjesto na WTA listi zauzela je 11. avgusta, na njemu je kratko ostala, ali se 6. oktobra vratila na lidersku poziciju na kojoj će i završiti godinu.

"Prioritet su mi veliki turniri, gren slemovi i turniri prve kategorije", rekla je Jankovićeva u telefonskoj izjavi novinarima.

"Kada si 100 odsto spreman i kada uložiš veliki napor, onda možeš da imaš velika očekivanja i da vjeruješ u ostvarivanje velikih ciljeva", dodala je Jankovićeva, koja je ove godine zabilježila 65 pobjeda i osvojila turnire u Rimu, Pekingu, Štutgartu i Moskvi.

Ocijenila je da bi imala i više uspjeha na ukupno 22 turnira, na kojima je igrala, ali su je povrede omele.

"Zato sada i treniram zaista vrijedno. Već sam bila u Meksiku na visinskim pripremama... Pokušavam da ojačam", kazala je Jankovićeva, koja je pripreme nastavila na Floridi.

Jelena je najavila i da će naredne godine igrati manje nego ove, kako bi snagu usmjerila na najveće turnire.

"Bitno je koliko si spreman. Prošle zime sam bila spriječena da kvalitetno treniram, prije Otvorenog prvenstva Australije vježbala sam samo dvije nedelje", navela je Jankovićeva i dodala da je ove godine Ju-Es Open bio jedini gren slem na kome je povrede nisu mučile.

Zadatak u 2009. godini 23-godišnjoj Beograđanki otežaće motivacija protivnica, koje će pokušati da sa trona svrgnu najbolju na svijetu.

"Želim da djevojke protiv mene igraju najbolje što mogu i želim da u tim okolnostima i pobijedim. Spremna sam na izazov. Želim da se takmičim na najvećim turnirima sa najboljim teniserkama svijeta", istakla je Džej-Džej i dodala:

"Sviđa mi se uloga najbolje na svijetu i želim da na ovom mjestu ostanem što je duže moguće. Nikada prije nisam trenirala kao sada, ali vjerujem da će se sav taj trud i isplatiti".

Jankovićeva je, takođe, navela i da nema namjeru da prestane da predstavlja Srbiju u FED kupu.

"Veliki sam patriota. Volim da igram za svoju zemlju i branim boje njene zastave", naglasila je Jankovićeva, koja će sa Srbijom u februaru u Beogradu dočekati reprezentaciju Japana u prvom kolu Druge svjetske grupe.

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC