• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosta: Srbi dobri, ali mi smo bolji

Novi selektor Španije Albert Kosta tvrdi da Srbija ima dobar tim, ali da njegova selekcija ima obavezu da nastavi uspješnim putem u Dejvis kupu.

 Kosta: Srbi dobri, ali mi smo bolji Izvor: MONDO

Albert Kosta i zvanično je preuzeo Dejvis kup selekciju Španije, koja će u prvom kolu Svjetske lige početkom marta naredne godine igrati protiv Srbije.

Bivši španski teniser istakao je da je veoma srećan zbog toga što su ga igrači izabrali za novog kapitena tima, ali i da je svjestan da preuzima veoma težak zadatak.

"Presrećan sam što su mi igrači ali i rukovodstvo Teniske federacije ukazali čast i postavili me za novog selektora. Poznajem ekipu i spreman sam da nastavimo pobjedničkim putem. Ipka, svjestan sam da me očekuje veoma težak zadatak budući da mi je prethodnik Emilio Sančez Vikario ostavio veliko naslijeđe", istakao je Kosta.

Kosta zna da su pred njim veliki izazovi, budući da ima bogato iskustvo, jer je 2000. godine bio član Dejvis kup tima Španije, koji je prvi osvojio "salataru".

"Svaki novi posao je težak i treba ga raditi korak po korak. Rukovodeći se tim principom i ja ću se okrenuti našem prvom protivniku, koji je veoma dobar, reprezentaciji Srbije. Svjestan sam da nas očekuje težak duel, ali pružićemo maksimum kako bismo sa uspjehom preskočili prvu prepreku", rekao je 33-godišnji stručnjak.

On će prvi selektorski zadatak imati na Australijan Openu, 19. januara, gdje će "skenirati" prve protivnike u novoj sezoni, igrače Srbije.

"Poznajem tim Srbije. Imaju jednog vrhunskog igrača, Novaka Đokovića, ali i opasne tenisere Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, koji umiju da iznenade i mnogo kvalitetenije i bolje rangirane protivnike. Srbija ima dobar tim, ali mi, kao osvajači Dejvis kup takmičenja, moramo uvijek da imamo najviše ambicije, a to je da ostanemo na tom uspješnom putu. Osvojio sam 'salataru' kao igrač, a sada imam veliki motiv da to uradim i kao selektor", izjavio je novi španski selektor, koji je tokom igračke karijere 2002. godine osvojio titulu Rolan Garosa.

Meč prvog kola Svjetske grupe između Španije i Srbije igraće se od 6. do 8. marta u Benidormu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC