• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPER G: Klinka pobijedila u Sent Moricu

Sedamnaestogodišnja Švajcarkinja Lara Gut trijumfovala je u superveleslalomu u Sent Moricu i tako postala najmlađa pobjednica u istoriji.

 SUPER G: Klinka pobijedila u Sent Moricu Izvor: MONDO

Švajcarci su imali razloga za veliko slavlje na subotnjem takmičenju skijašica u superveleslalomu u Sent Moricu.

Naime, mlada domaća takmičarka Lara Gut priredila je pravu senzaciju trijumfom na drugoj trci sezone, koja se boduje za Svjetski kup.

Sedamnaestogodišnja Gut je briljantnom vožnjom, uprkos lošim vremenskim uslovima i velikoj magli, uspjela da se prvi put u karijeri popne na najviši stepenik pobjedničkog postolja.

Švajcarkinja je trijumfovala rezultatom 57,38 sekundi, dok su iza nje kroz cilj prošle zemljakinja Fabijane Suter sa 63 stotinke zaostatka, i Italijanka Nađa Fankini, koja je imala 87 stotih dijelova sekunde slabiji rezultat.

Talentovana tinejdžerka je trijumfom u Sent Moricu postala najmlađa pobjednica u superveleslalomu.

Ona je veliku pažnju na sebe skrenula prošle godine kada je u premijernom nastupu stigla do pete pozicije.

"Poslije svega što mi se ovde dogodilo prošle godine, nisam mogla ništa bolje da očekujem osim da pobijedim. Pobjeda kod kuće, pred prijateljima i porodicom je kao preslikani san o kojem sam oduvijek sanjala", izjavila je mlada Švajcarkinja poslije trijumfa koji joj je omogućio da u generalnom plasmanu skijašica stigne do devete pozicije.

Gut se tako drugi put popela na pobjedničko postolje u Sent Moricu, pošto je prošle sezone na istom mestu osvojila treće mjesto u spustu.

Za razliku od Lare Gut, Amerikanka Lindzi Von, koja brani tutulu Svjetskog kupa, potrudiće se da što prije zaboravi nastup u švajcarskom ski centru.

Ona je poslije odustajanja u slalomu u petak, i u superveleslalomu ostala bez plasmana zbog promašene kapije, dok su istu sudbinu doživjele još neke favoritkinje poput Marije Riš ili Katrin Zitel.

Četvrto mjesto u Super G takmičenju u Sent Moricu pripalo je Anji Person, dok je peta bila Nikol Hosp.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa Von i dalje vodi sa 438 bodova, ispred drugoplasirane Finkinje Tanje Putiainen, koja ima 400 bodova, treća je Marija Riš iz Njemačke (378), a zatim slijede Nikol Hosp (348), Anja Person (348), Kartin Zetel (272), Sarka Zahrobska (259), Nađa Fankini (240), Lara Gut (237), Maria-Pietila Holmner (232).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC