• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skijaške legende kod Komšića

Povodom obilježavanja 25 godina ZOI u Sarajevu, član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je skijaške legende u svom kabinetu.

 Skijaške legende kod Komšića Izvor: MONDO

Komšić je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom skijaških legendi u Sarajevo, kazavši kako su oni rado viđeni gosti kojima se zahvaljuje u ime svih građana BiH.

"Vaš dolazak velika je stvar i za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Komšić i dodao da će njihov dolazak ostati upamćen u istoriji Sarajeva, prenosi Sarajevo-x.com.

"I Zimske i Ljetne olimpijske igre najznačajniji su događaj u Evropi, događaj koji nema isključivo sportski značaj. To je jedan plemenit poduhvat, jedan kamenčić u pravljenju boljeg svijeta i zato je vaša uloga u svemu tome od velikog značaja. Vaš dolazak u Sarajevo ima poseban značaj za sve nas, posebno za našu omladinu", rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Komšić je izrazio posebno zadovoljstvo dolaskom skijaške legende Jure Franka za kojeg je rekao da je "bio i ostaće uvijek naš Jurek". Od Olimpijade 1984. godine u Sarajevu u Frankovo ime skovana je fraza – Volimo Jureka više od bureka!

"Biće nam čast i zadovoljstvo da vas češće viđamo u Sarajevu i osjećajte se na način da ste među pravim prijateljima", poručio je Komšić skijaškim legendama.

U ime svih gostiju, Peter Miler zahvalio se Komšiću na dobrodošlici i toplom prijemu.

"Sarajevo je grad jedinstvenog olimpijskog duha, osjetio sam ono isto gostoprimstvo kao i prije 25 godina kada su održane XIV Olimpijske igre. Nadam se da će Sarajevo što prije vratiti stari olimpijski duh", rekao je Miler sarajevskim medijima.

(MONDO, foto: Sarajevo-x.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC