• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skijaške legende u Sarajevu: Lopta zamijenila snijeg!

Klamer se žalio na sudijske odluke zbog ofsajda, dok se Franko previjao zbog grubosti, uz povike navijača "Volimo Jureka više od bureka"!

 Skijaške legende u Sarajevu: Lopta zamijenila snijeg! Izvor: MONDO

Slavne skijaške legende, koje su u sklopu 25. godišnjice ZOI, stigle u Sarajevo, pokazale su da osim dokazanog talenta za zimske sportove, posjeduju i pregršt fudbalskih, ali i zabavljačkih kvaliteta.

U egzibicionom meču, koji je u subotu popodne odigran u Zetri, skijaši predvođenim selektorom fudbalske reprezentacije BiH Miroslavom Ćirom Blaževićem, nadigrali su ekipu Nedžada Ajnadžića, direktora ZOI 84 sa 9:7, iako rezultat nije bio u prvom planu.
Bilo je tu svega, sjajnih akcija, poteza, driblinga, glumatanja, previjanja na parketu nakon nepostojećih prekršaja, ali iznad svega odlične zabave za sve prisutne.

"Lijepo smo se družili. Ova manifestacija je prvenstveno namjenjena zbližavanju sportista, koji bi trebali da budu primjer svima u društvu, jer je krajnje vrijeme da počnemo nešto da radimo kako bi srećnije živjeli u BiH", rekao je za MONDO legendarni "trener svih trenera", koji je u svojoj ekipi imao rasne strijelce - Lasea Kjusa, Juru Košira, Juru Franka, Didijea Buvea, Patrika Milera, Anton Štajnera i Kjetil Andrea Omota, najboljeg aktera susreta.

Osim toga, na strani "Ćirinih skijaša", bio je menadžer Franc Klamer, te fizioterapeut Alberto Tomba, jedan od najboljih slalomaša svih vremena, koji je u maniru svojih cik-cak bravura, često pomagao i protivničkim fudbalerima.

"Crvenu" ekipu predstavljali su Danijel Cimerman, organizator "Ski Legends Hit Challenge", potom Bin Figenvald, bivši hrvatski vaterpolista Dubravko Šimenc, novinar HRT-a Bruno Kovačević, ali ono što posebno upada u oči i selektorov sin - Miroslav Blažević Junior.

Blažević je uručio fudbalsku loptu Norvežaninu Omotu, koji je po njegovom mišljenju pokazao najviše na utakmici.

"Ovo je bilo zabavno, vidjeli smo odličan fudbal. Po mom sudu, najbolju partiju pružili su Buve i Košir, ali generalno svi akteri su bili sjajni. Imao sam sreću da dobijem nagradu igrača utakmice, ali to pokazuje da sam egoističan u igri", rekao je jedan od najuspješnijih alpskih skijaša svih vremena za MONDO.

Iako poraženi u dvoboju, "crveni" ni najmanje nisu bili razočarani.

"Odigrali smo ovaj spektakularni meč jer nije bilo snijega na Bjelašnici. Nismo se pripremali, nisam čak imao ni opremu, ali sam je pozajmio od sjajnih organizatora... Skijaši su pokazali da su vrhunski sportisti... Da bi neko bio sportista, mora biti kompletna sportska ličnost, da može da se snađe u svim situacijama, što su ovi ljudi danas i pokazali", hvalio je Dubravko Šimenc svoje kolege.

Utakmicu su između ostalog obilježile i komične scene - Klamer se često žalio na sudijske odluke, sumnjajući da su namjerno oštetili njegov tim jer su previdjeli očigledne ofsajde(!?), dok se Jure Franko previjao zbog grubosti protivničkih fudbalera, uz povike navijača "Volimo Jureka više od bureka"!

Među navijačima viđeno je mnogo poznatih sportskih lica sa prostora bivše Jugoslavije, poput nekadašnje pobjednice Rolan Garosa Ive Majoli, te olimpijska šampionke iz Sarajeva Paole Megoni.

Sve u svemu, uživancija u subotnje popodne u Sarajevu, koje je ponovo vratilo onaj stari olimpijski duh!

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC