• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holifild: Hoću opet da budem prvak

Uprkos porazu na poene od Nikolaja Valujeva, Ivander Holifild neće u penziju. Želi još jednu priliku da se domogne pete titule prvaka svijeta.

 Holifild: Hoću opet da budem prvak  Izvor: MONDO



Iako se 46-godišnji Amerikanac impresivno držao, ruski gigant je odbranio titulu u verziji WBA, koju je u avgustu osvojio pobjedom nad Džonom Ruizom.

Holifild, koji je u posljednjoj deceniji prošlog vijeka tukao veličine kakve su Bouvi, Tajson, Forman i Daglas, bio je ljubimac 12.500 gledalaca u Cirihu.

Njemu je to bio peti poraz u posljednjih devet mečeva. Ipak, pokazao je odličnu psihiološku, ali i fizičku snagu, uz uvjerenje da je povreda ramena koju je vukao od okrobra 2007. prošlost.

"Ne sumnjam u sebe. Ljudi sumnjaju, ali kroz istoriju sam dokazivao ljudima da nisu u pravu. Uvijek polažem dobre opklade, znam ko sam", poručio je Holifild.

"Na nesreću, bio sam povrijeđen prije prošle borbe, ali sam vjerovao da i sa tako povrijeđenim ramenom mogu da pobijedim. Nisam se žalio, samo sam izašao u ring i borio se. Sada sam zdrav i mogu da se borim i dalje bez obzira što imam 46 godina", jasan je Amerikanac.

Holifild planira da nastavi karijeru.

"Dobro sam se predstavio i još bolje ću sljedeći put".

Holifildov trener Tomas Bruks je poslije meča insistirao na tome da je bolji bokser izgubio, a menadžer Kenet Sanders je tražio revanš naredne godine. Iz tabora Valujeva su poručili da je to izvodljivo.

"Naravno da sam bio razočaran odlukom sudija, mislio sam da sam pobijedio. Vjerovao sam da sam dobio više rundi. Sada idem kući da se odmorim i razmislim o budućnosti. Ja hoću da ponovo budem prvak svijeta", predočio je Ivander Holifild.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC