• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomba za MONDO: Nisam muvao Katarinu Vit!

Legendarni italijanski skijaš tvrdi da su mu avanturu sa prelijepom klizačicom za vrijeme ZOI u Kalgariju 1988. godine "napakovali" mediji.

 Tomba za MONDO: Nisam muvao Katarinu Vit! Izvor: MONDO

Nekadašnji skijaški šampion svijeta, Italijan Alberto Tomba, privukao je najveću pažnju na svečanosti povodom 25 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, iako na tom takmičenju nije ni učestvovao!

Tomba je i ovom prilikom na Bjelašnici propustio trku "Ski Legends Hit Challenge", ali je priredio publici "egzibicionu" vožnju, zajedno sa brojnim istaknutim ličnostima skijaškog sporta i gostima iz kulturnog i javnog života Austrije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

"Volim ovu zemlju i ove ljude, koji znaju da poštuju sportiste. Nadam se da ću vrlo brzo ponovo doći. Ova manifestacija je dobra stvar i može da pomogne da se najvažnija skijaška takmičenja vrate u Sarajevo", rekao je Tomba, koji je u petak u jednoj sarajevskoj diskoteci burno proslavio 42. rođendan.

Jedan od najboljih slalomaša svih vremena debitovao je u Svjetskom kupu 1985. godine, a dve godine kasnije uspio da pobijedi svog idola, Ingemara Stenmarka.

Tomba je ispričao za MONDO kako se osjećao u tom trenutku.

"To je bilo u Sestrijereu, ja sam pobijedio, Stenmark je bio drugi. Bilo je nevjerovatno, jer sam tada bio vrlo mlad. Ta pobjeda je ustvari bila početak mojih uspjeha. Sanjao sam da pobijedim Stenmarka i san mi se ostvario, to je bila velika nagrada za mene i moju porodicu".

Osim sjajnim rezultatima, Italijan je tokom karijere privlačio pažnju zbog lijepih žena sa kojima sa družio. Poznata je priča o zavođenju Katarine Vit, prelijepe klizačice iz tadašnje Istočne Njemačke, tokom Olimpijskih igara u Kalgariju 1988.

"Nije to bilo baš tako", počeo je Tomba da objašnjava uz širok osmijeh na usnama.

"Ja sam pobijedio u svojoj trci i došao da gledam klizanje. Katarina je takođe pobijedila i onda su mediji objavili da se među nama nešto dešava. To je bila dobra priča za medije. Inače smo nas dvoje sada prijatelji i radimo u istoj sportskoj akademiji", ispričao je ne baš uvjerljivo Italijan.

"Lijepe žene vam daju energiju za takmičenje. U tome nema ništa loše, pod uslovom da ne pretjerujete", dodao je popularni "La Bomba" na kraju razgovora za MONDO.

(Goran Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC