• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sara "odjavila" Srbiju!

Slovenačka plivačica Sara Isaković odbacila je mogućnost da u budućnosti pliva pod srpskom zastavom.

Slovenačka plivačica Sara Isaković odbacila je napise pojedinih srpskih i slovenačkih medija da bi u budućnosti mogla da se takmiči za Srbiju.

Isakovićeva, koja trenutno studira na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji, rekla je agenciji STA, a prenosi ljubljansko "Delo", da ne razmišlja o promijeni nacionalnog tima i da su neke njene izjave u medijima izvučene iz konteksta.

"Proces promjene države za koju bih nastupala veoma je komplikovan, To se ne dešava preko noći, zato ni ne razmišljam da to preduzmem. Ja sam najavila povratak plivanju i to je jedino važno", poručila je iz San Dijega olimpijska vicešampionka na 200 metara slobodno 2008. u Pekingu, koja je poslije Igara u Londonu uzela godinu i po pauze i sada se vratila u bazen.

Do sada najuspješnija slovenačka plivačica istakla je da nije odlučila da pliva za Srbiju i da to nije ni navedeno u članku lista "Kurir", koji je kasnije izazvao talas špekulacija.

"Naravno da je postojala želja da plivam za Srbiju, uvijek je prisutna. Ponosna sam da je moj otac Srbin i uvijek sam voljela duh srpskog sporta, posebno kako cijene sportiste u toj zemlji", kazala je Isakovićeva dodajući da je to jedna od njenih skrivenih želja, ali da nikada nije radila na promjeni nacionalnog tima.

Dvadesetpetogodišnja plivačica slovenačkih i srpskih korijena odrasla je u Dubaiju gdje njen otac još uvijek živi i radi. Isakovićeva je do 2008. živjela i trenirala u Sloveniji, a posljedjnih šest godina je u SAD. Kako je priznala, vezana je za sve te sredine.

"Ja bih, na primjer, željela da se takmičim za Dubai, jer je i tamo moj dom", kazala je Isakovićeva, tvrdeći da ipak ne razmišlja o promjeni nacionalne reprezentacije.

"Uvijek sam ponosno nastupala za Sloveniju i veoma sam povređena kada sam pročitale neke komentare na internetu", rekla je ona, navodeći da je presrećna zbog povratka u bazen i da vrijedno i naporno trenira.

"U maju ili junu posvetiću se samo plivanju, izuzetno sam motivisana i namjeravam ozbiljno da se pripremim za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Rusiji. Naravno da želim podršku slovenačke reprezentacije i potencijalnih sponzora, jer bez njih ovo nije izvodljivo", zaključila je Isakovićeva, koja bi prvi takmičarski nastup trebalo da ima za mjesec dana.

Beogradski "Kurir" prošle nedjelje prenio je tvrdnje trenera Sare Isaković, Marka Đorđevića, da postoji mogućnost da se ta plivačica u budućnosti takmiči za Srbiju.

On je navodno rekao da kod Isakovićeve "postoji takva želja" i da bi "plivačka Srbija, ako prepoznaje svoj interes, trebalo da pokaže inicijativu".

(MONDO/Tanjug, Foto: Getty Images/Nick Laham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC