• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudić pred nastup u Sočiju: Daću maksimum

Predstavnik Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju obećao da će dati sve od sebe kako bi ostvario najbolji rezultat.

Marko Rudić priprema se za prvi nastup na ZOI u Sočiju. Paljanin će nastupati u veleslalomu 19. i slalomu 22. februara, a na prethodnim Igrama u Vankuveru osvajao je 36. (slalom), odnosno 58. mjesto (veleslalom).

"Uvijek želim najbolje. Nastojim da dam sve od sebe, da odvezem dvije dobre vožnje i da napravim što bolji rezultat. Neću da obećavam neka prva ili druga mjesta, to je nerealno. Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ono što mogu da obećam jeste da ću dati sve od sebe i nadam se da će rezultat doći", izjavio je Rudić za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, uslovi za treniranje u Sočiju su dobri, ali je dodao da male probleme organizatorima pravi visoka temperatura.

"Treninzi napreduju veoma dobro, bar ovo što smo do sada imali. Posljednjeg dana staza je bilo nešto malo lošije pripremljena. Bilo je dosta mekano zbog temperature koja je malo viša, ali organizatori su rekli da će se potruditi da do bude kako treba. Mislim da za vrijeme trke neće biti nikakvih problema. Možda se preko televizije ne vidi, ali to je sami led".

Rudić je kazao da do prve trke ima još dosta vremena i da će uraditi dodatne finese u svom stilu i da će ispraviti neke greške koje je imao u svojim vožnjama. Istakao je da je otvaranje Igara ostavilo veliki utisak na njega.



"Samo otvaranje je pravi spektakl, a izlazak na stadion pred toliko ljudi je fenomenalan. Ovo je bilo drugačije nego što smo vidjeli do sada", zaključio je Rudić.

Rudić je istakao da u Sočiju vlada pravi olimpijski duh. Ima odličnu saradnju sa kolegama iz ostalih reprezentacija, a poseban utisak na njega ostavio je Švajcarac Didije Kiš.

"Svi su nasmijani, svi su veseli. Sreli smo legendu švajcarskog skijanja Didije Kiša. Razgovarali smo sa njim, slikali se, što je fantastično od njega. Jedan prirodan čovjek bez obzira na sve njegove prethodne pobjede i uspjehe",
rekao je Rudić.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Al Bello, Guliver/Getty images/Bruce Bennett)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC