• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Selektore, moraš na popravni!

Selektor muške rukometne reprezentacije Vladan Matić podnio izvještaj o učešću "orlova" na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Muška rukometna reprezentacija Srbije "pala" je na ispitu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, a ništa bolje nije prošao ni njen selektor - Vladan Matić - koji je "oboren" pred "ispitnom komisijom" u Rukometnom savezu Srbije.

Matić i njegov kolega iz ženske selekcije Saša Bošković u četvrtak su podnijeli izvještaje o učešću na velikim takmičenjima, ali, jasno je, sa različitim polaznim osnovama.

Selektor muškog tima trebalo je u izvještaju da objasni "đe je, ba, zapelo" i zašto smo "pukli" na EP u Danskoj, dok je selektor dama trebalo samo da konstatuje uspjeh i navede kako se do njega stiglo da bi se u budućim vremenima primijenio copy/paste.

Međutim, prema pisanju "Sportskog žurnala", Matićev izvještaj je bio poput igre "orlova" na EP u Danskoj - bled, mršav, neubjedljiv, površno sastavljen...

Matić je 20-ak minuta čitao svoj izvještaj, da bi ga potom prekinuo predsjednik Upravnog odbora RSS Velimir Marjanović, koji mu je, prema pisanju sportskog lista, "nježno poručio da za sljedeći sastanak u martu sačini širi i detaljniji izvještaj".

Matić je, između ostalog, u izvještaju naveo: "Žao mi je zbog rezultata koji smo ostvarili u Danskoj. Vjerovao sam u reprezentaciju, u ekipu, dobro smo se pripremali, odradili dobar pripremni turnir i pripreme. Imali smo odličnu atmosferu u reprezentaciji i to nismo umjeli da iskoristimo".

Selektor je u analizi zaključio da je "20 minuta loše igre protiv Rusije vratilo selekciju kući", a priznao je i da "ne zna zašto dobre pripreme i atmosfera nisu donijeli i dobre rezultate", prenosi "Sportski žurnal".

Potom je predsjednik Zajednice trenera Saša Marković istakao da je "krajnje vrijeme" da bude formiran Stručni savjet, komisija za trener ili "veće staraca ili šta već" koji bi se bavio svim tim stručnim pitanjima i analizom rada selektora.

O Matićevom izvještaju imao je ovu opasku: "Za razliku od izvještaja Saše Boškovića (selektor ženskog tima) u ovom muškom vidi se da selektor nije komandant parade".

Selektor ženskog tima Saša Bošković je slavodobitno konstatovao da se uspjeh svuda cijeni, pa su Norvežani pozvali srpsku reprezentaciju (žensku) da dođe na pretstižnu Zlatnu ligu u novembru.

"Do juče smo bar pet puta bezuspješno pokušavali da sarađujemo sa njima. Eto šta znači uspjeh - odmah se otvaraju sva vrata", primetio je Bošković.
(MONDO:Foto: Rukometni savez Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC