• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Laikert 28. u superkombinaciji

Bh. olimpijac Igor Laikert zauzeo solidno 28. mjesto u superkombinaciji na Zoi u Sočiju. Senzacija na vrhu – Vileti zlato, Kosteliću srebro.

Još jedan nastup na ZOI u Sočiju upisao je Igor Laikert. Poslije spusta u kojem se nije baš proslavio zauzevši 44. Mjesto bh. olimpijac je danas bio bolji u superkombinaciji i na kraju zauzeo 28. mjesto.

Poslije prve vožnje, odnosno spusta Laikert je zauzimao 44. mjesto, ali je slalom odvezao brže i na kraju završio trku sa vremenom 2:55.70 odnosno 10 sekundi i 50 stotinki zaostatka za pobjednikom Sandrom Viletom.

Pobjeda Švajcarca bila je pravo iznenađenje, pošto je poslije spusta bio tek na 14. mjestu, ali je u slalomu imao drugo najbolje vrijeme i to mu je bilo dovoljno za zlato sa vremenom 2:45.20.

Senzaciju je napravio i moglo bi se reći veteran Ivica Kostelić koji je još jednom briljirao u slalomu i došao do srebrne medalje, ukupno četvrtog srebra u karijeri na Olimpijskim igrama.

Hrvatski skijaš je za Viletom imao zaostatak 34 stotinke, a bronza je pripala Austrijancu Kristijanu Inerhoferu koji je bio za 47 stotinski sporiji od pobjednika.

Kjetil Jansrud bio je najbolji poslije spusta, ali ga je slalom koštao pobjede, a zatim i medalja. Tek 13. vrijeme slaloma bilo mu je dovoljno za četvrto mjesto i „drvenu“ medalju.

Istu sudbinu doživjeli su i Ondrej Bank, drugoplasirani poslije spusta koji je završio na sedmom mjestu, kao i Austrijanac Matijas Majer.

Osvajač zlatne medalje u spustu, Majer, sa trećim vremenom u današnjem spustu mogao se nadati medalji, ali je u slalomu bio toliko spor (20. vrijeme) da je na kraju zauzeo 13. mjesto.

Osim Igora Laikerta danas u Sočiju nastupa i Tanja Karišik u bijatlonu, disciplina 15 kilometara.

(MONDO, Guliver/Getty images/Ezra Shaw)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC