• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Simona testira Zauber

Švajcarkinja Simona de Silvestro obavljaće testove za ekipu sa sjedištem u Cirihu, kako bi se pripremila za takmičenje u F1 sljedeće godine.

Simona de Silvestro četiri godine je "pekla zanat" u Indikaru u želji da se jednog dana okuša u Formuli 1. Zauber je spreman da joj ispuni želju - imenovali su je za test vozača ekipe, a naredne godine biće i zvanično pilot njihovog tima.

"Simonin cilj je da 2015. godine vozi trke Formule 1. Ona je veoma talentovana i odlučili smo da našoj ekipi bude pridodat vozač. Podržavaćemo je u njenom putu do vrha takmičenja u auto sportu", rekla je direktorka Zaubera Moniša Kaltenborn.

Švajcarkinja (25) je u oktobru ostvarila najbolji plasman u Indikaru, drugo mjesto na trci u Hjustonu, što je prvi plasman na podijum jedne žene u drumskoj trci u tom takmičenju.

De Silvestro će ove godine obavljati testove za Zauber a na treninzima će voziti u simulatoru, kako bi se psihički i fizički pripremila za takmičenje na zahtjevnim F1 stazama.

Zauber je naveo i da će Simoni pomoći da dobije superlicencu za takmičenje u Formuli 1.

"Ovo je veliki korak ka ostvarivanju mog životnog sna i srećna sam što imam priliku da ga načinim u ovom velikom timu. Zauber je jedini švajcarski tim u Formuli 1, zbog čega je ova stvar još uzbudljivija", rekla je De Silvestrova, koja se sa 18 godina preselila u SAD kako bi se 2006. godine takmičila u Formuli BMW američke serije.

Ona je 2010. godine osvojila Indijanapolis 500 nagradu za početnika godine.

Simona de Silvestro biće druga žena koja je obavljala testove za ekipu Formule 1. Prije nje to je za rukom pošlo Mariji de Viljoti iz Španije, koja je, nažalost, samo godinu i po dana nakon toga izvršila samoubistvo, nakon što je u međuvremenu doživela težak udes i izgubila oko, zbog čega je morala da napusti trke i zapala je u depresiju.

(MONDO/Beta, Foto: Guliver/Getty images/Bob Levey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC