• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Izazivam Novaka na revanš

U ekskluzivnom intervjuu listu "Blic", legenda svjetskog fudbala pozvao Novaka Đokovića da ponovo odigraju revijalni meč, ali na fudbalskom terenu.

Kada se na istom mjestu nađu osobe harizmatične poput Novaka Đokovića i Dijega Armanda Maradone, tu je provod garantovan.

Tako je bilo 2012. u Abu Dabiju, kada su asovi svog zanata odigrali egzibicioni teniski meč.

Bolji je bio srpski predstavnik, što je i logično, jer je bio "na svom".

U ekskluzivnom intervjuu za "Blic", jedan od najboljih fudbalera svih vremena pozvao je Đokovića na revanš, ali ovaj put na fudbalskom terenu.

"U Abu dabiju sam izgubio od njega u egzibiciji, ali sjećam se da nisam vidio loptice koje mi je slao. Međutim, u međuvremenu sam i ja naučio da igram tenis. Sada ga izazivam na fudbalski teren. Pobijediću ga, ali u nožnom tenisu", rekao je Maradona i dodao:

"Izuzetna mi je čast što sam upoznao tako velikog sportistu, sjajnog čovjeka, humanitarca. Vi ste srećna nacija kada imate Đokovića, on je jedan od najboljih sportista na svijetu".

Intervju sa slavnim Argentincem napravljen je posredstvom doktora Dejana Jovanovića, šefa medicinske službe u Al Vaslu, klubu u kojem je Maradona bio trener.

Njih dvojica gledaće zajedno finale teniskog turnira u Dubaiju, koji počinje 1. marta, a Maradona je izjavio da se nada da će Đoković uspjeti da stigne do svog petog trofeja na ovom takmičenju.

Pored Đokovića, legendarni fudbaler istakao je još neke naše sportiste.

"Moj ljubimac je Dragan Stojković Piksi, bio je veliki fudbaler. Naravno, sjećam se i gola Crvenoj zvezdi 1982. u Beogradu, kada sam lobovao golmana (Aleksandra Diku Stojanovića prim.aut). Ne znam što je izlazio tako daleko? Pamtim i Srećka Kataneca, uh kako je 'mlatio' u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1990. protiv Jugoslavije. Poslije smo se družili, kada je bio selektor Emirata".

Posebnu anegdotu Maradona ima za Željka Petrovića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, sada trenera Al Šaba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojim je bio saigrač u Sevilji.

"On me je dočekao u Sevilji 1992. Odmah me je osvojio kada je na prvom treningu, prije mog predstavljanja navijačima i medijima, skinuo dres sa brojem 10 i rekao: 'Legendo, ovo je tvoj broj'. Kasnije smo otišli u neku kafanu, ostali dugo, pa sam zakasnio na sopstvenu promociju. Ostali smo prijatelji za cijeli život. I Davor Šuker je bio sa nama, ali je on bio mnogo miran", prisjetio se Maradona perioda kada je igrao za Sevilju.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC