• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: "Super dži" za istoriju srpskog sporta

Prvi put u istoriji jedan srpski olimpijac nastupio u brzim skijaškim disciplinama na Olimpijskim igrama.

Marko Vukićević zauzeo je 48. mjesto u superveleslalomu na Zimskim olimpijskima u Sočiju.

Srbin je u konkurenciji 63 takmičara bio u grupi od 52 skijaša koja su završila trku, a njegovo vrijeme iznosilo je 1:23.88 minuta.

Vukićević je time postao prvi muški predstavnik Srbije koji je ikada nastupio u brzim disciplinama na Olimpijskim igrama.

Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud, srebrom se okitio Amerikanac Endrju Vajbreht, dok su bronzane medalje osvojili Kanađanin Jan Hudek i Amerikanac Bode Miler.

"Tehnički sam dobro vozio ali trebalo je više da rizikujem. Previše sam respektovao stazu jer nisam imao prilike ranije da je isprobam. Maltene svi takmičari su na ovoj stazi prethodno vozili spust. S obzirom na to da mi je ovo prvi nastup na ZOI, imao sam dodatnu odgovornost da završim trku i drago mi je da sam u tome uspio, iako su mnogi favoriti ispali. Kada sam probio led, veleslalom će mi mnogo lakše pasti i siguran sam da će i rezultat biti bolji", rekao je poslije trke Vukićević.

Markov trener Miloš Tomić bio je zadovoljan.

"I pored dosta rezerve u Markovoj vožnji ne smemo da budemo nezadovoljni ni plasmanom, a naročito ne tehničkim izvođenjem jer ipak će njegov nastup ući u istoriju kao prvi nastup Srbije u muškoj konkurenciji u brzim disciplinama. Marko je jedan od najmlađih takmičara na ZOI i već sada je pokazao da ima veliki potencijal tako da sa punim pravom na sledećim OI možemo da očekujemo plasmane u prvih 20 takmičara u nekoliko disciplina", naglasio je Tomić.

(MONDO, Foto: OKS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC