• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel održao lekciju Partizanu

Treneri i rukometaši Borca m:tel i Partizana složni su da su crveno-plavi Beograđanima održali rukometnu lekciju u prepunoj dvorani "Borik".

Banjalučani su nošeni podrškom vjernih "Lešinara" i prepunog "Borika" deklasirali goste 26:21, iako se po krajnjem rezultatu to ne bi dalo zaključiti.

Domaći rukometaši imali su u 55. minutu čak deset golova prednosti (25:15), nakon čega je slovenački stručnjak na klupi Borca m:tel Jani Čop odlučio da pruži priliku igračima sa manjom minutažom.

Crno-bijeli su to iskoristili i serijom 6:1 uspjeli da ublaže poraz.

"Na pres konferenciji uoči utakmice rekao sam da ćemo možda pobijediti Partizan. Nisam htio plakati jer nismo radili i trenirali, nego sam priželjkivao da će momci, bez obzira na sve, dati svoj maksimum, pokazati svoj kvalitet i potvrditi da Banjaluka zaslužuje SEHA ligu. To su i napravili. Nije tu bilo neke posebne taktike i izmišljanja tople vode. Momci su izašli na teren i pokazali ono što su trebali da pokažu", rekao je trener Banjalučana nakon trijumfa njegovog tima.

"Zahvalio bih se igračima Partizana na fer i korektnoj igri, iako ovo možda nije bila njihova realna predstava, nego možda više naš trenutak nadahnuća. Moram reći da nisam zadovoljan sa posljednjih pet minuta utakmice. Igrači koje sam uveo u igru nisu odigrali kako se od njih očekuje i predstoji nam još dosta rada sa njima", dodao je Čop.



Branislav Obradović sa šest pogodaka bio je među najefikasnijim igračima svog tima. Stefan Janković postigao je gol više, dok je briljirao i golman crveno-plavih Mario Blažević sa čak 18 odbrana.

"Znali smo da je Partizan ozbiljna ekipa i već nekoliko godina ima sistem u kojem igra. Iako smo mi doveli nekoliko novih igrača, a nismo ni trenirali, izašli smo da odigramo najbolje kako znamo i moramo biti prezadovoljni. Zahvalio bih se i navijačima koji su došli da nas podrže. Drago nam je da imamo njihovu podršku. Tokom sezone dvorana je bila poprilično ispunjena na svakoj utakmici i mi smo uvijek nastojali da damo svoj maksimum uprkos svim problemima", rekao je nakon meča rukometaš Borca m:tel.

Iskusni desni bek Banjalučana istakao je da su on i saigrači i dalje u štrajku, ali da redovno individualno treniraju kako bi ostali u formi pred nastupajuće mečeve i izbjegli eventualne povrede.

"Igrači su svjesni da moraju trenirati, jer imamo mnogo mladih i talentovanih rukometaša pred kojima su, nadam se, uspješne karijere. Raspored u SEHA ligi je izuzetno težak, neke ekipe su se već izdvojile i teško je da možemo popraviti našu poziciju. Nama je najvažniji maj mjesec, kada ćemo pokušati da odbranimo titulu šampiona BiH", dodao je tridesetčetvorogodišnji rukometaš Borca m:tel.

Trener crno-bijelih Aleksandar Brković razočaran je igrom koji su prikazali njegovi izabranici.

"Čestitam Borcu na više nego zasluženoj pobjedi. Održali su nam lekciju, ne iz rukometa, nego iz sporta i krivo mi je što smo se Banjalučanima prikazali u ovako očajnom svjetlu. Za nas je utakmica bila završena već na 3:1, što ne smije da nam se dešava. Nadam se da ćemo izvući pouke iz ovog poraza. Rezultat uopšte nije realan, trebalo je da bude 10 razlike za Borac, na moju i Partizanovu žalost", objektivan je trener Partizana.

Nije propustio ni da pohvali fenomenalnu publiku u "Boriku".

"Banjaluka je večeras pokazala da mora da ima rukometni klub. Nama ostaje da budemo bolji u domaćim okvirima, jer očigledno da ćemo ostati na ovom mjestu u SEHA ligi. Potrudićemo se da uvećamo bodovni saldo, ali danas nismo bili ni blizu toga."



Slično razmišlja i Vladimir Mandić.

"Čestitao bih igračima Borca na kvalitetnoj partiji, ali i publici u Banjaluci, koja veoma dobro poznaje rukomet. Mi smo prikazali veoma lošu igru. U drugom poluvremenu smo nešto malo i popravili pristup, pogotovo u odbrani, ali nije to to. Mislim da smo mogli mnogo bolje. Ne bih da se pravdam, ali nedavno smo se okupili, mnogo je tu novih igrača, pripremamo se za završnicu naše lige i naš krajnji cilj je plej-of u domaćem prvenstvu koji se igra u aprilu", rekao je prvotimac Partizana.

Banjalučani su ovim trijumfom stiglo do sedmog mjesta sa skorom od četiri pobjede i deset poraza. Naredni meč Borac m:tel igra 2. marta u Brestu protiv Meškova.

Sa druge strane, Beograđanima je poraz u "Boriku" bio već trinaesti ove sezone i čvrsto su ostali zakucani za posljednje mjesto SEHA lige. Priliku za popravni rukometaši Partizana imaće 1. marta protiv Metalurga na svom terenu.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO/B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC