• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Povrijeđena skijašica prevezena u Minhen

Ruska takmičarka u akrobatskom skijanju, koja je polomila kičmu na treningu u Sočiju, nalazi se u stabilnom, ali kritičnom stanju poslije operacije.

Marija Komisarova (23) operisana je odmah nakon nesreće na treningu, kada je zadobila prelom kičme, i ljekari su poslije obavljenog zahvata saopštili da je njeno stanje zadovoljavajuće, ali još uvijek kritično.

Doktori su operisali mladu rusku skijašicu više od šest časova, a tokom zahvata ugrađena joj je metalna pločica u kičmu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetio je Komisarovu u bolnici u blizini Sočija, neposredno nakon što je doputovao i njen otac.

Čelnici Skijaške federacije Rusije saopštili su da je operacija protekla dobro, ali da je rano davati bilo kakve prognoze, pa će više detalja moći da iznesu poslije tri ili četiri dana, nakon što prođe najkritičniji period.

Mlada Komisarova je dan nakon operacije prevezena u bolnicu u Njemačkoj, na rehabilitaciju.

"Ruski ljekari pružili su Mariji svu potrebnu pomoć i njegu odmah nakon teške povrede. Ona je odmah nakon hirurškog zahvata poslata u kliniku u Minhenu, koja je specijalizovana za povrede kičme na dalje liječenje, na insistiranje njene porodice", navodi se u saopštenju Skijaške federacije Rusije.

Marija Komisarova povrijedila se u subotu tokom treninga, a zatim je helikopterom hitno prevezena u lokalnu bolnicu na operaciju, jer je procijenjeno da je povreda bila opasna po život i da je bio veliki rizik da se transportuje u neku od klinika u Moskvi.

(MONDO, Foto: Beta/AP/RIA Novosti, Mikhail Klimentyev)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC