• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Povreda zakočila srpski bob

Srpski olimpijci nisu briljirali prvog dana takmičenja u bobu, a drugog su odustali zbog nezgodne povrede Aleksandra Bundala.

Usljed povrede Aleksandra Bundala, bob tim Srbije morao je da se povuče iz večerašnje trke i time završi takmičenje u Sočiju.

Srpski reprezentativci Bundalo i Vuk Radenović poslije dvije vožnje prvog dana takmičenja bili su pretposljednji sa čak 4,05 sekundi zaostatka za vodećom posadom Rusije.

Jedina lošije plasirana ekipa bila je posada Jamajke.

Šef srpskog olimpijskog medicinskog tima, prof. dr Dragan Radovanović obrazložio je posljedice Aleksandrove povrede:

"Aleksandar je povrijedio mišić natkoljenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja. Povredu je započeo još na prvom treningu po dolasku u Soči, poslije čega su primjenjene sve neophodne fizikalne terapije, čime se stanje popravilo. Tokom jučerašnjeg takmičenja, stanje se pogoršalo. Danas su urađene dijagnostičke procedure i nastavljena je terapija ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u današnjoj trećoj trci."

Napori da Bundalo osposobi bili su uzaludni.

"Cijeli stručni tim bio je angažovan kako bi Aleksandar spreman dočekao trku. Međutim, povreda koju je juče zadobio je ozbiljna. Aleksandar se probudio sa velikim bolom i otokom na koljenu i bob tim će morati da napusti dalje takmičenje"
, rekao je Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner.

"U Soči smo došli da se borimo i ostvarimo što bolji rezultat i zbog toga nam posebno teško pada što na ovaj način završavamo takmičenje. U sinoćnjim trkama zbog povrede takmičara nismo uspjeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali. Aleksandar je dao sve od sebe da prevaziđe bol i pokuša da nastupi večeras kako ne bismo ostali bez plasmana, ali jednostavno zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće", rekao je trener bob tima Srbije Boris Stojnić.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Al Bello)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC