• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bozoljac: Propale su mi najbolje godine

Srpski teniser kaže da mu je trijumf na čelindžeru u Kalkuti donio "osjećaj unutrašnjeg mira".

Ilija Bozoljac svjestan je da u 29. godini teško može da se probije u svjetski teniski vrh, ali je riješen da nastavi da se bori i vidi gdje će ga takav pristup odvesti.

Član srpskog Dejvis kup tima minulog vikenda je osvojio čelindžer u indijskom gradu Kalkuti, čime je prekinuo seriju od šest poraza u finalima tog nivoa takmičenja.

Bozoljac je prethodni čelindžer osvojio septembra 2008. u Banjaluci, dok je prošle godine osvojio tri fjučersa, što je treća kategorija turnira.

"Najbolje godine su mi propale zbog povrede leđa, pao sam do 700. mjesta ATP liste. Poslije toga sam prestao i da provjeravam 'renking'", osvrnuo se na period od 2009. do 2012.

"Potrebno mi je nekoliko ovakvih rezultata da bih se vratio na pravi put. Tek je početak sezone, ali mislim da mi dobro ide", rekao je Bozoljac, koji je u meču Srbija - Švajcarska propustio veliku šansu da osvoji makar jedan set protiv Rodžera Federera.

Bozoljac je do trofeja u Kalkuti stigao nevjerovatnim preokretom protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova u polufinalu.

Gubio je 0:6, 0:3 i 30:40, preokrenuo drugi set na 7:5, a odlučujući dobio sa 6:3.

"U najtežim trenucima sam upitao sebe 'možeš li da uzmeš bar jedan gem?' Jedan gem je bio sve što sam želio. Nekako sam uzeo jedan, pa drugi, pa set i na kraju meč. Kako? Ne znam kako".

Finalni meč bio je totalno druga priča. Rus Jevgenij Donskoj savladan je sa dva puta po 6:1.

"Zagrijavao sam se sa (indijskim teniserom) Somdevom Devarmanom i nisam mogao da promašim. Kada je počelo finale, mislim da sam u prvom setu napravio jednu neiznuđenu grešku. Svaka čast mom protivniku, ali osećao sam da ne mogu da izgubim", priča trenutno 204. na ATP listi.

Bozoljac je dodao da mu osvojeni turnir nije donio ni zadovoljstvo, ni olakšanje.

"Nisam trijumfovao na čelindžeru još od 2008. Ovo mi donosi osjećaj unutrašnjeg mira i potvrdu sportske vrijednosti".

Uspjeh u Kalkuti, na turniru vrijednom 50.000 dolara, doneo mu je specijalnu pozivnicu za nastup u Nju Delhiju, gdje se ove sedmice igra čelindžer duplo većeg nagradnog fonda.

Na startu će se sastati sa Indijcem Ramanatanom, dok bi u polufinalu opet mogao na Nedovjesova, koji je imenovan za prvog nosioca.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC