• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žana 37. u veleslalomu, opet zlatna Tina Maze

Slovenačka skijašica poslije diobe prvog mjesta u spustu, uspjela da trijumfuje u olimpijskom veleslalomu. Žana Novaković na 37. mjestu.

Tina Maze u utorak je osvojila drugo zlato na Igrama u Sočiju, a ukupno četvrtu olimpijsku medalju u karijeri.

Ona je srebrnim odličjima u veleslalomu i superveleslalomu iz Vankuvera 2010, pridodala titule u spustu i veleslalomu.

Dok je u najbržoj disciplini slavila zajedno sa Švajcarkinjom Dominik Žisan - što se dogodilo prvi put u istoriji alpskog skijanja - u veleslalomu se sama našla na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja.

Maze je bila ubjedljivo najbolja u prvoj trci, da bi u drugoj ostvarila tek 11. vrijeme i prošla kroz cilj sedam stotinki prije Austrijanke Ane Feninger.

Time joj je Fortuna vratila za razočaranja u superveleslalomu i superkombinaciji, u kojima joj je bronza izmakla za po desetinku sekunde.



Tridesetogodišnja Slovenka u veleslalomu je zabilježila ukupno vrijeme 2:36,87 minuta, Ana Feninger 2:36,94, a trećeplasirana Njemica Viktorija Rebenzburg 2:37,14.

Šveđanka Džesika Lindel Vikarbi je sa drugog mjesta nakon prve vožnje pala na sedmo, a Italijanka Nadija Fankini sa trećeg na četvrto, što ih čini tragičarkama ove discipline.

Olimpijka koja je nosila zastavu BiH na otvaranju Igara bila je na 42. poziciji poslije prve vožnje sa zaostatkom od 6.66 sekundi za Tinom Maze, ali je u drugoj popravila plasman za pet mjesta iako je ukupno vrijeme pokvarila (-10.91).

U centru pažnje u Sočiju takođe je bila violinistkinja Vanesa Mej, koja je nastupila pod tajlandskom zastavom i sa očevim prezimenom Vanakorn.

Ona je osvojila posljednje 67. mjesto sa vremenom 3:26.97, ali se radovala što je uspjela da završi trku jer kroz cilj nije prošlo sedam djevojaka…

Nevena bolja nego u Vankuveru



Nevena Ignjatović opravdala je očekivanja sa kojima je ispraćena u Soči na Zimske olimpijske igre.

Osvajanjem 28. mjesta u konkurenciji 74 veleslalomašice, ostvarila je najbolji plasman karijere na velikim takmičenjima.


Do sada su to bile 32. pozicije u slalomu na Igrama u Vankuveru 2010, kao i na Svjetskom prvenstvu u Garmiš Partenkirhenu 2011. U veleslalomu je prije četiri godine bila 39.

Nevena je poslije lošeg nastupa u prvoj trci, kada je za Tinom Maze zaostala 4,26 sekundi, uspjela da popravi utisak i završi nastup sa 5,59 sekundi slabijim vremenom od šampionke.

Ovaj plasman može da je ohrabri pred slalom 21. februara, koji je Ignjatovićevoj za nijansu "jača" disciplina.


(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Ezra Shaw, Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein, Guliver/Getty Images/Doug Pensinger)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC