• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Ana, opet si nam iskidala živce...

Zaslužena pobjeda Ivanovićeve u dramatičnom okršaju sa svjetskom "broj osam", Njemicom Kerber - 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Ana Ivanović pridružila se Jeleni Janković u drugom kolu WTA Premier turnira u Dubaiju, nagradnog fonda dva miliona dolara.

Ali, na kakav način?

Poslije propuštene tri vezane meč lopte, a onda i kolapsa u "taj brejku" trećeg seta, u kome se njena kapitalna prednost od 5:1 pretvorila u 5:6.

Uz malo sreće uspjela je da se odbrani i zada završni udarac, pa će se u narednoj rundi sastati sa trofejnom veterankom iz SAD, Venus Vilijams.

Žrijeb nije išao na ruku srpskoj teniserki (12. na WTA listi), jer je na startu turnira morala da se sastane sa rivalkom iz svjetskog Top 10. Angelika Kerber je dva dana ranije igrala finale Dohe i time jasno pokazala u kakvoj je formi.

Očekivalo se, možda, da Ana iskoristi umor protivnice, ali ona dugo nije uspijevala da uspostavi kontinuitet kvalitetnih udaraca i dobrih taktičkih rješenja. Kao i mnogo puta ranije, srljala je kada za tim nije bilo potrebe i poklanjala poene.

Prvi set je izgubila 3:6, nakon vođstva od 2:0, dok je u drugom ispustila brejk prednosti (3:3), ali zatim vezala tri gema - od toga dva na servis Nemice - i izborila treći set.

Iako je na početku odlučujućeg dijela meča pala u zaostatak od 2:0, bilo je vidljivo da je svježija i da je pronašla način da kanališe svoju agresivnost.

Izjednačila je na 2:2, diktirala tempo, međutim, nikako nije mogla da stekne opipljiviju prednost, iako je utisak bio da igra bolje i da je "tu, blizu". Kerber je uvijek uspijevala da se izvuče.

Kraj je bio na pomolu kada je Ana povela 6:5 i 0:40 na servis protivnice. Tri meč lopte trebalo je da budu dovoljne... Ipak, ne!

Kerber je počela da pogađa linije u stilu Rafaela Nadala i uz poneku Aninu grešku osvojila pet uzastopnih poena - 6:6, otvorena su vrata "taj brejka"!

Gem u kome se sve rješavalo za Anu je bio paradigma čitavog meča. Povela je 5:1, pa dozvolila borbenoj Njemici da preokrene na 5:6.

Odjednom se ona našla u situaciji da brani meč loptu i to je uradila uspješno.

Sreća, koja je nije milovala većim dijelom meča, postala je njen saveznik u ključnom momentu. Povela je sa 7:6 tako što je njen forhend "liznuo" osnovnu liniju, da bi Kerber u narednom poenu napravila neiznuđenu grešku i kapitulirala poslije dva sata igre.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Warren Little)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC