• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija suzama ne vjeruje - ništa od zlata!

Rusija - Finska 1:3 i zvižduci Ovečkinu, Malkinu i ostalima...

Velesila zvana hokejaška reprezentacija Rusije provukla se do četvrtfinala - ali ne i dalje od toga!

Da tim sastavljen od velikih zvijezda poput Aleksandra Ovečkina, Jevgenija Malkina, Aleksandra Radulova, Pavela Datsjuka, Aleksandra Semina, Ilje Kovaljčuka i ostalih nije zapravo tim, već skup velikih zvijezda, moglo je da se primjeti od početka olimpijskog turnira u Sočiju.

Potvrda je stigla ove srijede popodne, kada je Finska napravila veliko iznenađenje i promijenila raspoloženje kod 200 miliona ljudi - Rusija je eliminisana!

Rezultat - 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

Finci će se u polufinalu Zimskih olimpijskih igara u Sočiju sastati sa komšijama, Šveđanima, koji su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici glatko izbacili "hit" turnira, Sloveniju, rezultatom 5:0 (1:0, 0:0, 4:0).


Finska, hokej Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose

Pogotke za Finsku postigli su Altonen, Selane i Granlund. Jedini strijelac za domaći tim postigao je Kovaljčuk, koji je poput svih ostalih zvižducima poslat u svlačionicu... Rusi nisu uspjeli, poput Kanađana, da domaćinstvo "zakite" zlatom. Prije četiri godine u Vankuveru, Kanada je postala prva zemlja koja je pred svojim navijačima osvojila olimpijsko hokejaško zlato još od 1980. godine i Igara u Lejk Plesidu (SAD).

Rusija, od raspada SSSR, nije uspjela da osvoji zlato na ZOI, već samo srebro u Naganu 1998. i bronzu u Solt Lejk Sitiju 2002. godine. Bivši Sovjetski Savez ima čak devet olimpijskih medalja, sedam zlata, srebro i bronzu, što ovu arhaičnu reprezentaciju čini najtrofejnijom u istoriji, uz "vječitog rivala", Kanadu.

Rusi su u grupi odigrali neriješeno sa Sjedinjenim Državama i potom izgubili na "penale". Slovacima nisu uspjeli da daju gol za tri trećine i produžetak, ali su ih dobili poslije "ruleta". U razigravanje za četvrtfinale (odnosno baraž osmine finala) odvela ih je pobjeda nad Slovenijom od 5:2 u grupi.

Tamo, "baćuške" su se srele sa nejakom Norveškom i na trenutak zasijale, ali su ih onda sačekali uvijek "tvrdi" i neugodni Finci, čija je odbrana briljirala ovog popodneva.

Rusi su poveli u 8. minutu preko Kovaljčuka, na asistenciju Datsjuka. I to je bilo sve. Izjednačio je Altonen u 10. minutu, a preokrenuo čuveni Selane u 18. Asistenti su bili Kontiola i Granlund.

U drugoj trećini, stigao je i nokaut grogiranog protivnika - Selane je ovog puta bio asistent u "power play" situaciji, a Granlund strijelac drugog gola na meču, a trećeg na prvenstvu - 3:1! U trećoj trećini i Rusi i Finci imali su po jednom igrača više na ledu, ali bez kazne za rivala.

Golman Finske Tuka Raska dominirao je - zaustavio je 37 od 38 šuteva Rusa! Koliko su Rusi "jalovo" napadali, a Finci se dobro branili, govori i podatak da su ruski čuvari mreže zaustavili svega 15 udaraca ka svom golu, iz 18 šuteva. Sergej Bobrovski bio je stoprocentan (7/7), ali tek nakon što je Semjon Varlamov primio tri gola (12/15).


Hokej, Rusija, Finska Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose

BARAŽ ZA ČETVRTFINALE:

Slovenija - Austrija 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Rusija - Norveška 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Letonija - Švajcarska 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Češka - Slovačka 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)

ČETVRTFINALE:

Švedska - Slovenija 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Finska - Rusija 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Kanada - Letonija (večeras)
SAD - Češka (večeras)

POLUFINALE:

U petak:

Švedska - Finska

SAD/Češka - Kanada/Letonija

Titulu brani Kanada, a finalna utakmica je u nedelju.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC