• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan ide u Berlin!

Prije tri godine VK Partizan je osvojio sedmu titulu prvaka Evrope u svojoj istoriji. Tri godine poslije Rima je u najtežoj situaciji od osnivanja.

Mladi tim Partizana je na korak od plasmana na završni turnir Lige šampiona. Za to mu je potreban povoljan rezultat protiv Špandaua u Berlinu u 6. kolu B grupe Lige šampiona.

A tek danas, dakle dva dana pred tu utakmicu, saopšteno je da će Partizan, ipak, otići na put i igrati!

Teško finansijsko stanje u klubu dovelo je u pitanje dalje učešće u Ligi šampiona. Partizan je na "vještačkom disanju" ili "diše na škrge"!

Novac za put u Berlin je obezbijeđen u posljednjem trenutku.

"Pozajmili smo pare za avionske karte i u petak ujutro avionom Er Srbije ekipa putuje u Berlin", rekao je direktor Partizana Mirko Bradajić, a na dodatno pitanje ko je pozajmio novac, odgovorio je:

"Mi imamo prijatelje koji su nam izašli u susret i pozajmili nam 550.000 dinara za avionske karte. Postoje ljudi koji ne žele da im se pominje ime, a koji prepoznaju šta Partizan znači i kojima smo mi veoma zahvalni. Vjerujem da će ekipa pobijediti u Berlinu, a mi već imamo pola pobjede što ćemo uspjeti da otputujemo".

Uprkos tome što igrači nedjeljama i mjesecima ne dobijaju plate, odnose se prema obavezama profesionalno.

Gotovo je nevjerovatno i apsurdno da se umjesto o sportskom aspektu pred važan duel Lige šampiona priča više o novcu, ali takva je realnost, ne samo VK Partizan. Možda najbolji opis cijele situacije dao je kapiten crno-bijelih Miloš Ćuk. Gotovo dječački je izjavio:

"Cijela ekipa je srećna što idemo u Berlin. Cijele ove nedjelje pokušavamo da izbijemo iz glave sva ova dešavanja i koncentrišemo se na meč sa Nijemcima. Mi smo mladi i nije lako sve to zaboraviti, ali probaćemo da u subotu pokažemo šta znamo, i ako budemo igrali kako znamo, pobijedićemo".

Upitan šta će reći saigračima kao kapiten i vođa u bazenu neposredno pred utakmicu, Ćuk se nasmijao i odgovorio:

"Nama neka posebna motivacija i ne treba. Prosjek tima je 20 godina i svaka ovakva utakmica je za nas veliki događaj i dovoljan motiv".

Trener Vladimir Vujasinović zahvalio se svim igračima na tome što, uprkos užasnoj finansijskoj situaciji, i daje treniraju punom snagom, pokazuju veliku energiju i želju.

"Plate baš mnogo kasne, a to koliko dobijaju na mjesečnom nivou zaista nije mnogo. Zamislite kako je kada i to malo ne dobijaju po četiri, pet mjeseci, ali ta njihova energija sada je glavni pokretač kluba".

Zanimljivo, Vujasinović je otkrio i jednostavan "biznis plan" crno-bijelih. Očekivalo bi se da će svaka nova utakmica u Ligi šampiona biti dodatna finansijska patnja za Partizan, međutim stvar je mnogo bolja.

"Ako prođemo na završni turnir - zaradićemo. Postoje neka usmena obećanja da se dobija novac za učešće u Ligi šampiona kao i za završni turnir. Dakle, ako odemo na završni turnir neće ništa da nas košta, možemo samo da zaradimo", rekao je Vujasinović.

Upitan da li mu je ikada u karijeri bilo teže nego sada, Vujasinović je odgovorio da je prošao kroz sličnu situaciju u Rimu, kada je klub u jednoj sezoni postao šampion, a potom se ugasio, ali i da je Partizan sasvim druga priča.

"Nisam ponikao u Partizanu, došao sam sa 35 godina i od tada sam ovdje. Ja Partizan svrstavam u klub koji je izgradio ovaj sport, uz zagrebačku Mladost, dubrovački Jug, Pro Reko i još neke klubove. Bez njih ovaj sport ne bi izgledao kao što izgleda. Kada se prošle sezone pričalo o tome da će Mladost da se ugasi, isto sam se osjećao kao i sada. Svi bismo izgubili ako bi se ugasio neki od klubova koje sam pomenuo", istakao je Vujasinović.

A sada malo o utakmici sa Špandauom...

"Igrački, tehnički i taktički smo bolji od Špandaua, igramo bolje i mnogo smo fizički spremniji. Ako budemo uspjeli da spremimo ekipu na pshičkom planu, nećemo imati nikakav problem. Sa velikim optimizmom putujemo u Berlin, želimo pobjedu", rekao je trener Partizana.

Utakmica Špandau - Partizan, u okviru 6. kola grupe B Lige šampiona, igra se u subotu od 19 časova u Berlinu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC