• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klađenje s "Dvoznakom" nije igra na sreću

Dobri sportisti se uzdaju u kvalitet, oni lošiji stalno pričaju o (ne)sreći. Iz "Dvoznaka" kažu da isto vrijedi i za igrače sportske kladionice...

Jedna od najvećih i najčešćih zabluda u svijetu sportskog klađenja jeste: to je igra na sreću!

Doduše, ona zaista može to da bude ukoliko to sami dozvolite. Većina igrača upravo to radi, pa kasnije za gubitak novca optužuje nesreću ili manjak sreće. Kako su sreća i nesreća prilično subjektivna osjećanja, u poslu ih je najbolje zaobići.

"Klađenje na jednu utakmicu uistinu može da nosi predznak sreće ili nesreće. Ako pričamo o ozbiljnom i pametnom klađenju, tada tome nema mjesta. Na primjer, ako Majkl Džordan i ja na košarkaškom terenu gađamo trojke, u jednom šutu ga možda pobijedim. On tu jednu možda promaši, ja svoju pogodim i to je zapravo sreća. Ako gađamo 100 trojki, nema šanse da ga pobijedim", ističe Tomislav Đerek, pokretač portala Dvoznak.com, koji će vam pomoći da postanete "Majkl Džordan' u svijetu klađenja.

Pametno = uspješno = profitabilno. Klađenje nije jednostavno. Kontinuiranom zaradom se može pohvaliti tek dva odsto igrača. Šta je potrebno da budete među njima?

"Pod pretpostavkom da imate novac za klađenje, ključne su vam informacije. Da biste ipak te informacije naplatili što je bolje moguće, poželjno se kladiti u više različitih kladionica zbog razlika u kvotama, kao i to da naše prognoze uplaćujete odmah nakon što ih objavimo. Mi vam informacije dajemo, na ovo drugo ipak ne možemo uticati. Tu je stvar svakog pojedinca hoće li se pretvoriti u 'Džordana' ili će ostati 'ziheraš' sa školskog igrališta", kaže Đerek.

Iz njegovih riječi je jasno da većina igrača potcjenjuje težinu ozbiljnog i pametnog klađenja. Mnogi misle kako je dovoljno prosječno ili tek nešto iznadprosječno poznavanje sporta za pune džepove. Da je tako, ne bi zarađivalo samo dva odsto onih koji se klade...

"Svi pretplatnici koji su se pridržavali naših prijedloga su u plusu. Da li je taj plus veći ili manji od našeg statističkog obračuna (više od 100 hiljada evra profita u dvije i po godine sa uplatama od 20 evra po jedinici uloga), zavisi najprije od njihovih navika. Onaj ko odvoji popodne desetak minuta za klađenje je u lošijoj poziciji od onoga koji je odvojio nekoliko sati ujutru, kada kladionice objavljuju ponudu. Mi ne tvrdimo da se u klađenju krije 'laka lova', ali smo sigurni da se na taj način može zarađivati", za kraj poručuje osnivač "Dvoznaka".

Ekipa Dvoznaka više od dvije godine ruši predrasude koje prate sportsko klađenje. Jedna od njih je i ta famozna 'sreća' koju stalno prozivamo kada ekipa na koju smo se kladili pogodi stativu ili promaši slobodno bacanje. I Džordanu je znalo 'izaći slobodno bacanje, pa je na kraju svejedno upisao 32.292 poena u NBA ligi.

(Ne)Sreća s tim nema nikakve veze, poručuju iz "Dvoznaka".

(Promo, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC