• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši Borca m:tel rizikuju povrede

Doktor Aleksandar Jakovljević upozorio da Banjalučani zbog štrajka imaju mnogo veći rizik od povreda od sportista koji su u trenažnom procesu.

Crveno-plavi su još u štrajku zbog neisplaćenih zarada, ali su iz ljubavi prema Borcu odlučili da igraju utakmice u SEHA ligi kako bi "Velikan iz Gospodske" izbjegao novčane kazne od 30.000 evra po meču.

Iz te ljubavi prema klubu bi mogle da se izrode vrlo ozbiljne povrede po igrače, tvrdi u izjavi za "EuroBlic" ljekar Aleksandar Jakovljević.

"Igrači koji ne treniraju skloniji su povredama i opasnost kod njih je veća. Posebno u rukometu koji je veoma intenzivan sport jer u njemu ima dosta kontakta. Tu može doći do preopterećenja mišića usljed iznenadnih napora na koje tijelo nije adekvatno pripremljeno. Trenutno su rukometaši Borca na 30 ili 40 odsto svojih mogućnosti. To nije dovoljno bez pravog treninga u kojem se uvježbavaju rukometni pokreti i ulazi u kontakte", naglasio je doktor Jakovljević.

Do kraja sezone u regionalnom takmičenju, izabranici Janija Čopa moraju da odigraju još četiri utakmice poslije fantastičnog trijumfa nad Partizanom u dvorani "Borik" (26:21).

U narednom, 15. kolu, 2. marta gostuju bjeloruskom Meškov Brestu, sedam dana kasnije dočekuju slovački Tatran Prešov, a 11. marta u okviru 18. kola domaćini su skopskom Vardaru. Meč 17. kola u Novom Sadu sa Vojvodinom odigraće 15. marta.

(MONDO, foto: SEHA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC