• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanada je, jednostavno, bolja od SAD!

Duel sjevernoameričkih selekcija u polufinalu ZOI pripao kanadskim hokejašima, golom Džejmija Bena (1:0). Za zlato protiv Šveđana!

Agresivni, brzi i organizovani hokejaši iz Kanade još jednom su nanijeli bolan poraz selekciji SAD. Golom Džejmija Bena u drugoj trećini eliminisali su je iz borbe za olimpijsko zlato, koje će pokušati da odbrane u nedjelju, protiv Šveđana.

Četiri godine posle velike pobede nad severnoameričkim susedom u finalu Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Vankuveru, Kanađani su celom svetu stavili do znanja da su bolji deo, po mnogima, najvećeg hokejaškog rivalstva.

U ne previše aktraktivnom, ali izuzetno borbenom meču, reprezentacija Kanade izborila je plasman u finale, gdje će je čekati selekcija Švedske, koja je ranije u petak pobijedila Finsku.

Kanađani su uputili 37 udaraca na gol, a Ben je jedini pronašao put paku iza leđa golmanu odvivši udarac Džeja Buvmistera iza leđa golmana Džonatana Kvika!

Amerikanci su potom pokušavali da izjednače manje organizovano nego što su se njihovi rivali branili. Poslali su pak ka golu 31 put, ali nijednom precizno.

Selekcije Kanade i SAD odigrale su najviše međusobnih mečeva na ZOI u istoriji. Ukupno 17 do večeras, s tim da je Kanada ostvarila 11 pobjeda, SAD tri, a tri duela su završena bez pobjednika.

Od 1998. godine, kada je igračima najjače lige na svijetu, NHL, dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, Kanada je pobijedila u četiri od pet duela sa svojim susjedom. Dva puta u finalu.

Kanađani su najuspješnija selekcija Zimskih Olimpijskih igara. Osvajali su zlato 12 puta. Drugi na vječnoj listi su Sovjeti, sa sedam najsjajnijih odličja, a treći Amerikanci, sa tri.

Finska i SAD boriće se za bronzu u subotu, dok će finalni meč biti odigran u nedjelju uveče.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Pool)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC