• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u finalu, a meč nije ni počeo!

Kei Nišikori povukao se sa turnira u Majamiju zbog povrede prepona, poslije čega je postalo jasno da je prvi finalista - Novak Đoković.

Prenos - otkazan!

Sve je bilo spremno za duel polufinala Mastersa u Majamiju, gdje je od 20 časova trebalo da igraju (2) Novak Đoković i (20) Kei Nišikori, ali je vest o povredi Japanca bila brža.

Bez i da se zagrijao, Đoković je "izborio pobedu" i plasirao se u finale!

Ovo je trebalo da bude treći duel Srbina i Japanca, ali će se na to sačekati. Do daljeg, ostaje 1:1. Nole je poveo 2010. na Rolan Garosu, Kei izjednačio naredne sezone u Bazelu.

Gotovo nevjerovatno zvuči podatak da se Nole plasirao u finale sa samo tri pobjede. U prvom kolu bio je slobodan, kao drugi nosilac, potom je dobio Žeremija Šardija (6:4, 6:3), prije nego što mu je zbog povrede i prije izlaska na teren predao Florijan Majer.

Tada je Đoković nadigrao Tomija Robreda u osmini finala (6:3, 7:5), pa Endija Mareja u četvrtfinalu (7:5, 6:3) i - uskočio pravo u finale, u kojem će igrati protiv boljeg iz meča (1) Rafael Nadal - (7) Tomaš Berdih.

Ukoliko mu "zapadne" Nadal, biće to njihov 40. međusobni susret, a odavno već važi podatak da se u istoriji tenisa niko nije češće sastajao. Španac vodi 22:17, Srbin je dobio posljednja dva meča u 2013, u Pekingu, pa u Londonu.

Ako "jedino" polufinale dobije Berdih, biće to 18. duel Srbina i Čeha. Đoković vodi 15:2, a dobio je 13 od posljednjih 14 susreta, tačnije od polufinala Vimbldona iz 2010. godine, kojeg se niko ko navija za Đokovića ne sjeća rado.

S tri pobjede, Novak je osigurao 384.056 dolara od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi 5.649.405 dolara. Još jedna pobjeda dovela bi ga do četvrte titule u Ki Biskejnu, gdje je podizao trofeje 2007. (bio mu je to prvi Masters u karijeri), 2011. i 2012. godine. Uz to, stigla bi i nagrada od 787.000 dolara.

"Veoma žalim što što moram da se povučem danas. Razočaran sam i žao mi je zbog navijača koji su željeli da me vide u ovom meču. Ovaj turnir je poseban za mene i radujem se povratku narednih godina. Radiću sa mojim medicinskim timom da se oporavim u najkraćem mogućem roku", napisao je Nišikori na svojoj Facebook stranici.

Kad su bodovi u pitanju, Beograđanin je već dobro zaradio, jer je prošle sezone ispao u osmini finala od Tomija Hasa, pa je branio samo 90 bodova. Za finale sleduje 600, za titulu 1.000.

Još više može da zaradi Nadal, koji je teškom mukom prošao četvrtfinale, gdje ga je (12) Miloš Raonić odveo u treći set - 4:6, 6:2, 6:4. On prošle sezone nije igrao na Floridi, pa ne brani ni bod.

"Žilavi" Nišikori platio je danak teškim mečevima na putu sa kojeg je počistio nekoliko favorita, tj. "jačih" nosilaca od sebe. Japanac je bio slobodan, pa izbacio Marinka Matoševića u drugom kolu, rezultatom 6:4, 6:1, a onda vezao tri, za njega, velike pobjede izvojevane uz mnogo muka: (15) Grigor Dimitrov 6:4, 6:1, (4) David Ferer 7:6, 2:6, 7:6, (5) Rodžer Federer 3:6, 7:5, 6:4.

I za kraj jedan kuriozitet, Đoković je do finala stigao poslije 262 minuta, tj. četiri časa i 22 minuta na terenu za duže od nedelju dana. U Majami je stigao prilično umoran iz Indijan Velsa, gdje je osvojio prvu titulu u 2014. godini.
(MONDO:Foto: Beta/AP/Mark J. Terrill)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tatjana Smiljković Plazanić

Bravo kralju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC