• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Novak za četvrtu krunu

Srpski as će u 40. duelu protiv Španca juriti novi trofej u Ki Biskejnu poslije 2007, 2011. i 2012.

Novak Đoković i Rafael Nadal stigli su do finala turnira Masters serije u Majamiju na najnepopularniji način - predajom rivala.

Srpskom teniseru Kei Nišikori predao je duel bez borbe, a samo nekoliko časova kasnije isto je učinio i Tomaš Berdih i omogućio najboljem na svijetu da bez izlaska na teren stigne do borbe za trofej.

"Biću odmoran i fizički pripremljen za nedjelju", izjavio je Novak pred duel koji startuje večeras od 20.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Đoković je izborio plasman u finale poslije samo tri odigrana meča i svega šest setova. Nijedan od tri rivala (Šardi, Robredo, Marej) nisu mu uzeli set, a posebno je bila vrijedna pobjeda protiv Britanca. Iako Marej ove sezone ne igra dobar tenis, u tom meču odigrao je dobro i podsjetio na "starog" Škota prije operacije.

Za razliku od Novaka koji je stigao u Majami sa dosta samopouzdanja i osvojenom titulom u Indijan Velsu, Nadal je imao drugačiji put. Loš i neuvjerljiv tenis kulminirao je ranim ispadanjem u Kaliforniji. Ipak, partije koje je Španac prikazao na Floridi potvrdile su da je opet dobar i rani poraz u Indijan Velsu stvar je daleke prošlosti. Svjestan je toga i Đoković.

"Vidio sam nekoliko rafinih mečeva ove nedjelje. Udara lopticu veoma dobro i vidi se da ima dosta samopouzdanja. Pritom, nikada nije osvojio ovaj turnir, tako da mislim da je to dodatna motivacija za njega", rekao je srpski as.

Iako Ki Biskejn ima tradiciju, ovo će biti tek treći put da se u finalu sastaju prva dva igrača svijeta.

"Za mene je veoma važno što ću igrati finale u Majamiju. Nakon Indijan Velsa ponovno biti u završnici velikog turnira je vrlo bitna stvar. To već znači 600 ATP bodova", rekao je Nadal.

No, ono što je mnogo važnije je igra kakvu je prikazao, pogotovo u poređenju sa partijama u proteklih nekoliko nedjelja. Španac je razbio svoja prva tri protivnika, a onda se vratio nakon seta zaostatka protiv Miloša Raonića, njemu uvijek neugodnih izrazitih servera (4:6, 6:2, 6:4).

"Odigrao sam jako dobro prva tri meča, a onda sam i završio četvrtfinalni meč ponovno zahvaljujući dobroj igri. Znate, morate biti 100 osto spremni na svakom meču. Adrenalin mora biti na visokom nivou kako biste igrali iznad svojih mogućnosti. Generalno, mislim kako sam odigrao bolje nego što sam to uradio na posljednja dva turnira, u Indijan Velsu i Riju. Mnogo bolje sam se kretao i izgubio sam servis samo jednom tokom cijelog turnira, što je veoma važno na ovakvoj podlozi", dodao je prvi teniser svijeta.

Nadalu i Đokoviću će ovo biti 40 međusobni dvoboj i ne mora se posebno naglašavati kako tajni između njih dvojice nema.

Ove godine nisu odigrali nijedan duel, ali prošlije čak šest puta odmjeravali snage i podijelili po tri pobjede. I dok je dvije najvažnije u finalima Rolan Garosa i US Opena odnio Španac, Novak je pobijedio u posljednja dva meča, u Pekingu i na završnom Mastersu kupu sezone u Londonu.

VIDEO

Ono što Nadalu ne ide u prilog je da je čak tri puta igrao finale u Majamiju, ali nijednom se nije dokopao trofeja, dok je njegov rival tri puta podizao pehar.

"Nisam imao prilike da osvojim ovaj turnir u prošlosti, ali ovo mi je četvrto finale. Igrati četiri finala je ipak pozitivan rezultat. I sada razmišljam isto - Jedina šansa da pobijedim Novaka je da igram iznad svojih mogućnosti, odnosno najbolji tenis. Znam da moram dobro da serviram i da budem agresivan. Pa, vidjećemo..."

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC